Sebzeli Lazanya ve Hızlı Salatalık Salatası

Sebzeli Lazanya ve Hızlı Salatalık Salatası

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Peynirli sos:
• Bir tavayı ısıtıp 40 gram margarini eritin.
• Un ekleyip 3 dakika kavurun.
• Sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
• Sosu yaklaşık 10 dakika kaynatın.
• Ocağın altını kısın ve 150 gram peynir ekleyin.
• Tuz, biber, müskat ve yabani mercanköşk ekleyin. Lazanyanın yapılışı:
• Sakız kabaklarını yıkayın.
• Havuçları ve patatesleri soyun.
• Peynir bıçağı ya da sebze soyacağı kullanarak sebzeleri uzunlamasına kesin.
• Tepsiyi 10 gram margarinle yağlayın.
• Tepsinin tabanına sosun bir kısmını tek bir katman hâlinde yayın.
• Bir sıra lazanya hamurunu dizin.
• Her katmanın arasına peynir sosu koymak suretiyle lazanya hamurlarını ve sebzeleri tepsiye dizin.
• En üste peynir sosu yayın, kalan peyniri üstüne serpin.
• Lazanyayı fırına koyun, 35 dakika pişirin.
• Yanmadan uzun sürede

Malzemeler

  • 40 gram hidrojene bitkisel margarin
  • 50 gram un
  • 500 mililitre yarım yağlı süt
  • 300 gram rendelenmiş peynir
  • 1 miktar müskat
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş yabani mercanköşk
  • 250 gram lazanya hamuru
  • 2 adet sakız kabağı
  • 2 adet büyük havuç
  • 4 adet büyük patates
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Salatalık salatası için

  • 1 adet salatalık
  • 100 mililitre sirke
  • 50 mililitre sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler