Sebzeli Pilav Eşliğinde İçi Doldurulmuş Sığır Filetosu

Sebzeli Pilav Eşliğinde İçi Doldurulmuş Sığır Filetosu

Hazırlanış

• Sebzeler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirip dinlenmeye bırakın. İçi Doldurulmuş Fileto:
• Arpacık soğanını ve sarımsağı soyup kıyın.
• Bir miktar zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın, sarımsağı ve arpacık soğanını içine atın.
• Portobello mantarlarını ince ince doğrayın. Biraz yağla wok’ta kısa süre kızartın.
• Rokaları yıkayıp kurutun ve kalın saplarını koparın.
• Sığır filetolarını alüminyum folyo arasına yerleştirip bir tavayla dövün. tuz ve karabiberle tatlandırın. Yağlı karışımı fırçayla üstlerine sürün.
• Etleri pişmiş Portobello mantarlarıyla kaplayın ve üstüne roka ve birer dal biberiye yerleştirin. Alüminyum folyo kullanarak etleri sıkıca rulo yapın ve birer kürdanla tutturun. Bu ruloların üstüne fırçayla yağ sürün.
• Ruloları pişene kadar, yaklaşık 6-8 dakika ızgara yapın. Servis etmeden önce biberiyeler çıkar

Malzemeler

  • 400 gram esmer pirinç
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 50 gram roka
  • 4 adet sığır filetosu
  • 4 dal biberiye
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet rezene
  • 1 adet sivribiber
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sambal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler