Tarif
Hazırlanışı:
- Sebzeler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
- Pirinci paketteki talimatlara göre pişirip dinlenmeye bırakın.
İçi Doldurulmuş Fileto:
- Arpacık soğanını ve sarımsağı soyup kıyın.
- Bir miktar zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın, sarımsağı ve arpacık soğanını içine atın.
- Portobello mantarlarını ince ince doğrayın. Biraz yağla wok’ta kısa süre kızartın.
- Rokaları yıkayıp kurutun ve kalın saplarını koparın.
- Sığır filetolarını alüminyum folyo arasına yerleştirip bir tavayla dövün. tuz ve karabiberle tatlandırın. Yağlı karışımı fırçayla üstlerine sürün.
- Etleri pişmiş Portobello mantarlarıyla kaplayın ve üstüne roka ve birer dal biberiye yerleştirin. Alüminyum folyo kullanarak etleri sıkıca rulo yapın ve birer kürdanla tutturun. Bu ruloların üstüne fırçayla yağ sürün.
- Ruloları pişene kadar, yaklaşık 6-8 dakika ızgara yapın. Servis etmeden önce biberiyeler çıkarın.
Sebzeli Pilav:
- Patlıcanı ve rezeneyi yıkayın.
- Rezeneyi ikiye kesin, içini çıkarın ve kenara koyun. Küçük parçalara bölün ve yumuşayana kadar, yaklaşık 4 dakika pişirin.
- Patlıcanın uçlarını kesip küp küp doğrayın. Wok tavayı ısıtın ve patlıcanları 4 dakika kızartın.
- Pişirdiğiniz rezeneyi tavaya ekleyip 2 dakika daha tutun.
- Pirinci ekleyin.
- Tatlı sivribiberleri ince ince doğrayın, ekleyin ve iyice karıştırın.
- Soya sosu ve sambal ekleyip iyice karıştırın.
Malzemeler
- 400 gram esmer pirinç
- 1 adet arpacık soğanı
- 1 baş sarımsak
- 1 miktar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
- 50 gram roka
- 4 adet sığır filetosu
- 4 dal biberiye
- 1 adet patlıcan
- 1 adet rezene
- 1 adet sivribiber
- 2 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sambal
- 1 miktar tuz
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber