Sebzeli Pilav Eşliğinde İçi Doldurulmuş Sığır Filetosu

Sebzeli Pilav Eşliğinde İçi Doldurulmuş Sığır Filetosu

Tarif

Hazırlanışı:

  • Sebzeler için bir tencere tuzlu su kaynatın.
  • Pirinci paketteki talimatlara göre pişirip dinlenmeye bırakın. 

 

İçi Doldurulmuş Fileto:

  • Arpacık soğanını ve sarımsağı soyup kıyın.
  • Bir miktar zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın, sarımsağı ve arpacık soğanını içine atın.
  • Portobello mantarlarını ince ince doğrayın. Biraz yağla wok’ta kısa süre kızartın.
  • Rokaları yıkayıp kurutun ve kalın saplarını koparın.
  • Sığır filetolarını alüminyum folyo arasına yerleştirip bir tavayla dövün. tuz ve karabiberle tatlandırın. Yağlı karışımı fırçayla üstlerine sürün.
  • Etleri pişmiş Portobello mantarlarıyla kaplayın ve üstüne roka ve birer dal biberiye yerleştirin. Alüminyum folyo kullanarak etleri sıkıca rulo yapın ve birer kürdanla tutturun. Bu ruloların üstüne fırçayla yağ sürün.
  • Ruloları pişene kadar, yaklaşık 6-8 dakika ızgara yapın. Servis etmeden önce biberiyeler çıkarın. 


Sebzeli Pilav:

  • Patlıcanı ve rezeneyi yıkayın.
  • Rezeneyi ikiye kesin, içini çıkarın ve kenara koyun. Küçük parçalara bölün ve yumuşayana kadar, yaklaşık 4 dakika pişirin.
  • Patlıcanın uçlarını kesip küp küp doğrayın. Wok tavayı ısıtın ve patlıcanları 4 dakika kızartın.
  • Pişirdiğiniz rezeneyi tavaya ekleyip 2 dakika daha tutun.
  • Pirinci ekleyin.
  • Tatlı sivribiberleri ince ince doğrayın, ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Soya sosu ve sambal ekleyip iyice karıştırın.

Malzemeler

 

  • 400 gram esmer pirinç
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 50 gram roka
  • 4 adet sığır filetosu
  • 4 dal biberiye
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet rezene
  • 1 adet sivribiber
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sambal
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler