Tarif

Sıcak suyu tencereye dökün ve içine 1-2 tutam tuz atın. Suyunu kaynamaya bırakın.

Brokolileri çiçeklerine kırın. Çok küçültmeyin, aynı boyda eşit çiçeklere kırmak yeterlidir.

Kırılan çiçekleri süzgecin içine koyup kaynar suyun içine batırın, diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın. Brokolileri sudan alın ve hemen soğuk suyun altında tutun. Dilerseniz buzlu suya da daldırıp çıkartabilirsiniz. Böylece brokoli diriliğini ve rengini koruyacaktır.

Brokolilerin haşlandığı suyu dökmeyin, su kaynayınca içine spagettileri koyup al dante olacak şekilde haşlayın.

Mantarların üzerini silerek temizleyin.

Pırasaları boylamasına keserek içinde toprak kalıp kalmadığını kontrol edin. Varsa yıkayın. Pırasaları ince doğrayın.

Soğanın kabuklarını soyup küçük parçalara kesin.

Taze soğanları ince ince doğrayın.

Tavayı ateşe koyup içine zeytinyağı döküp 1 tutam tuz serpin.

Doğranan tüm sebzeleri sıcak tavaya koyup karıştırarak soteleyin.

Sebzeler hafif sotelenince içine brokolileri ekleyip sotelemeye devam edin.

Mantarları dilimleyin, ıspanak yapraklarını kabaca kesin ve önceden haşlanmış bezelye ile beraber sebzelerin içine ekleyip beraberce sotelemeyi sürdürün. Üzerlerine tuz, karabiber ekleyin.

Haşlanan makarnanın suyunu süzün, dibinde sosa lezzet vermesi için çok az su bırakın.

Sotelenen sebzelerin içine kremayı ekleyin, karıştırıp ocaktan alın ve suyu süzülmüş makarnanın üzerine dökün. Hafifçe karıştırın.

Makarnayı servis tabağına alın, taze fesleğen yapraklarını incecik kıyıp üzerine serpiştirin. Eski kaşar rendeleyip biraz da kaya tuzu serpiştirin ve servis edin. 

Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 yarım demet brokoli
  • 3 adet pırasa
  • 8 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç ıspanak yaprağı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yaprak fesleğen
  • 100 gram eski kaşar
  • 1 tutam kaya tuzu
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler