Tarif

Nohutları 1 gece önceden suda bekletin.

Suda bekleyen nohutları yumuşayana dek haşlayın.

Maydanoz, dereotu ve taze fesleğen yapraklarını saplarından ayırın.

Sarı, yeşil ve kırmızı dolmalık biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkartıp biberleri ince uzun şeritlere kesin.

Havucu da ince uzun şeritlere kesin.

Tavayı ocağa koyup ısıtın, içine zeytinyağı dökün.

Sarımsağın kabuğunu soyun ve bütün halde tavaya koyup üzerine biraz tuz ekleyin ve yağa lezzetini vermesi için tavada biraz ısıtın. Lezzetini yağa veren sarımsağı tavadan çıkartın.  

Havuçları tavaya koyup karıştırarak soteleyin.

Havuçlar biraz yumuşayınca içine biberleri ilave edin ve karıştırarak biberler de yumuşayıncaya kadar soteleme işlemini sürdürün. Üzerlerine biraz tuz, karabiber serpiştirin.

Mutfak robotunun içine haşlanmış nohutları koyun. 

Saplarından ayıklanmış dereotu, maydanoz ve taze fesleğeni de ekleyin.

Üzerlerine ½ çay bardağı kadar zeytinyağı dökün ve nar ekşisi ilave edip karışımı püre oluncaya kadar çekin. Üzerine biraz tuz ekleyin.

Eğer harç çok katı olursa biraz daha zeytinyağı, çok sıvı olursa da biraz daha nohut ekleyebilirsiniz. Harç ekmeğin üzerine sürülebilecek bir kıvamda olmalıdır.

Lavaş ekmeğini açık biçimde düz bir zemine serin. Bir yüzüne nohut püresinden sürün, üzerine de sotelenmiş sebzelerden koyup lor peyniri serpiştirin. Lavaşı dürüm gibi sarın. İkinci lavaşa da aynı işlemi uygulayın.

Dürümleri biberleri sotelediğiniz sıcak tavaya koyup çevirerek ısıtın.

Dilerseniz dürümü hazırladıktan sonra alüminyum folyoya sarıp, folyo ile beraber sıcak yağsız bir tavada da ısıtabilirsiniz. Böylece dürüm dağılmayacaktır.

Hazırlanan dürümleri servis tabağına alıp yanında nohut püresi ile servis edin. 

Malzemeler

  • 2 adet lavaş ekmeği
  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 yarım havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Nohut püresi için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler