Tarif

Pirinci nişastasını iyice atması için 2 kere suda durulayın. Tereyağını eritip pirinçleri kavurun ve üzerine suyu ilave edip 10-15 dakika suyu çekinceye kadar haşlayın. Haşlanan pirinci bir kaseye koyun.

Wok tavayı ateşe koyup ısıtın. İçine bolca zeytinyağı dökün.

Salata için salatalığı boylamasına ortadan ikiye bölün ve fazla su vermemesi için içindeki çekirdekli kısmı keserek alın. Geri kalan kısmı incecik şeritler halinde doğrayın. Bıçakla yapmak istemiyorsanız soyacak yardımıyla da dilimleyebilirsiniz.

Havucun kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölüp önce şeritlere sonra da küçük küplere kesin.

Havuçları ısınmış tavanın içine atın, üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak pişirin.

Üzerine pilavı ekleyin ve yüksek ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.

Taze soğanları incecik kesin. Pilavın içine ekleyin.

Haşlanmış bezelye ve mısırları da ekleyin, pişirmeye devam edin.

Salata için salatalıkları derince bir kaseye koyun, üzerine elma sirkesi, soya sosu, çok az tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Salatanın içine kişniş ve taze nane yapraklarını elinizle hafifçe ufalayarak koyun.

Ayrı bir tavayı ateşe koyup ısıtın. İçine susamları ekleyip renk alıp yağını çıkarıncaya kadar kavurun.  Susamlar istenilen kıvama gelince bir kaseye alın.

Pilavı yeterince kızarttıktan sonra içine yumurtaları kırıp iyice karıştırarak pişirin. Yumurtalar pişince altını kapatın. Üzerine biraz daha karabiber serpiştirin. İçine 1 avuç kadar soya filizi ekleyip karıştırın.

Salatayı servis kasesine alın. Üzerini dilediğiniz kadar soya filizi ile süsleyin.

Pilavı da servis etmek istediğiniz tabağa koyun. Üzerine kavrulmuş susamdan serpiştirin. Birkaç yaprak taze kişniş ile süsleyin. Üzerine çok az nar ekşisi gezdirin.  Salata ile servis edin. 

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kadar su
  • 1 adet havuç
  • 2 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yarım çay bardağı konserve mısır tanesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 avuç soya filizi
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 ölçü taze kişniş
  • 1 ölçü nar ekşisi

Salata için:

  • 1 adet salatalık
  • 5 damla elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yaprak taze kişniş
  • 3 yaprak taze nane
  • 1 tutam soya filizi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler