Tarif

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 170 dereceye ısıtın.
Tereyağı ve ince toz şekeri çıplak elle ya da mikser yardımıyla karıştırın. Yumurta, toz tarçın ve tuz ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp hamur yapmak için tereyağına katın. Hamuru streç filmle sarın ve kapatın. Hamuru dolapta dinlenmeye bırakın.

Tezgahı ve hamuru unla kaplayın ve 5 milimetre kalınlığında hamur açın. Hamuru dikdörtgen şeklinde kesin ve düz tepsiye yerleştirin. Yumurtayı çırpın ve hamurun üstüne sürün. Şeker ve badem serpin. Üstü kızarana dek fırında yaklaşık 13 dakika pişirin. Hamur işini fırından alın ve kare şeklinde bisküviler kesin.

Malzemeler

Bisküviler için

  • 200 gram tereyağı
  • 150 gram ince toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 330 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tepe malzemeleri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar şeker
  • 1 miktar badem dilimi

Benzer Tarifler