Tarif

Sarımsakların kabuklarını soyun üzerlerine 1 tutam tuz serpin ve bıçağın düz yüzüyle sarımsakları ezerek püre haline getirin. İsterseniz bu işlemi havanda da yapabilirsiniz.

Sarımsağı derince bir kaseye koyup üzerine süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.

Dereotlarının yeşil kısmını saplarından ayırın ve ince doğrayın. Kasedeki sarımsaklı yoğurdun içine ekleyin.

Semizotlarının iyice yıkayıp toprağından arındırın ve iri saplarını kesin. İnce dalları üzerinde kalsın.

Temizlenen semizotlarını elinizle dallarından iki parçaya bölün.

Ayıklanan semizotlarını kasedeki sarımsaklı yoğurdun içine koyun ve güzelce karıştırın.

İçine zeytinyağı ekleyin, limonun suyunu sıkıp ilave edin ve karıştırın.

Üzerine azar azar su ekleyin. Cacık ne akışkan ne de katı oluncaya kadar su ekleyip karıştırın. Dilerseniz süzme yoğurdu ilk başta su ile açarak içine malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Cacık istenen kıvama gelince servis tabağına alın ve üzerini birkaç yaprak dereotu ile süsleyin. Biraz daha zeytinyağı gezdirip servis edin. 

Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 8 dal dereotu
  • 1 yarım demet semizotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 ölçü su

Benzer Tarifler