Sıcak Patlıcan Salatası

Sıcak Patlıcan Salatası
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 12 Haziran saat 23:25 | Cumartesi 12 Haziran saat 23:50

Tarif

Beyaz peynir, nane, zeytin, badem, limon ve bal

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Patlıcanlara delikler açın ve doğrudan fırına yerleştirin. 50 dakika boyunca veya yumuşacık ve sulu olana kadar közleyin.

Ufak nane yapraklarını ayırın ve bir kenara koyun. Yaprakların geri kalanını havana koyun, ardından bademleri ekleyin, önce kabaca ezin ve sonra birlikte dövün. Limon kabuğunu ince ince içine rendeleyin, suyunu sıkın ve bal ve 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırın. Zeytinleri ezin ve çekirdeklerini çıkarın, karışımın içine beyaz peynirle birlikte dilimleyin. Hepsini karıştırın, ardından karabiber ekleyin.

Salata ve ayırdığınız nane yapraklarını tabaklarınıza eşit şekilde bölün. Yumuşak patlıcanları ortadan kesin ve tabağa yerleştirin. Ardından inanılmaz, pesto tarzı sosla kaplayın. Her şeyi birlikte doğrayarak, karıştırarak yemeyi seviyorum. Sıcak veya soğuk şekilde tüketebilirsiniz.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

340kcal

24.1g

5.3g

9g

25.1g

15.7g

0.8g

9.3g

Malzemeler

  • 2 patlıcan (her biri 250 gr)
  • 1 demet nane (30 gr)
  • 20 gr soyulmamış badem
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı akışkan bal
  • sızma zeytinyağı
  • 8 adet karışık renkli zeytin (çekirdekli)
  • 40 gr beyaz peynir
  • 100 gr karışık salata

Benzer Tarifler