Tarif

Tavayı yağ ile iyice kızdırın. Kuzuları tavaya alın. Kramelize olmasını bekleyin. Eti çok nadir karıştırın.

Soğanı ekleyin, kavurun. Daha sonra doğranmış kapya biberi ve küp doğranmış domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. En son bolca tereyağ ekleyin ve etin tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. 

Piyazlık doğanmış soğanları tavada karamelize edin.Worcestershire sosu ekleyin ve sos suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğanları mısır ununa bulayalım ve derin bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra içine atalım. Çıtırlıklarından emin olduktan sonra kâğıt peçelerin üzerine üst üste gelmeyecek şekilde yağlarını çektirelim.

Yoğurt krema ve suyu karıştırıp çırpın. Köpük olana kadar çırpmaya devam edin.

Dilimlediğimiz simitleri tabağa yayıp Üzerine kuzuları ekleyelim. Üzerine kızarttığımız soğanları dizelim. En son olarak yoğurt köpüğü sosunu ekleyerek servis edebiliriz.



Tavayı yağ ile iyice kızdırın. Kuzuları tavaya alın. Kramelize olmasını bekleyin. Eti çok nadir karıştırın.

Soğanı ekleyin, kavurun. Daha sonra doğranmış kapya biberi ve küp doğranmış domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. En son bolca tereyağ ekleyin ve etin tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. 

Piyazlık doğanmış soğanları tavada karamelize edin.Worcestershire sosu ekleyin ve sos suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğanları mısır ununa bulayalım ve derin bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra içine atalım. Çıtırlıklarından emin olduktan sonra kâğıt peçelerin üzerine üst üste gelmeyecek şekilde yağlarını çektirelim.

Yoğurt krema ve suyu karıştırıp çırpın. Köpük olana kadar çırpmaya devam edin.

Dilimlediğimiz simitleri tabağa yayıp Üzerine kuzuları ekleyelim. Üzerine kızarttığımız soğanları dizelim. En son olarak yoğurt köpüğü sosunu ekleyerek servis edebiliriz.

Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 6 adet kapya biberi
  • 1 adet Meksika biberi
  • 2 adet simit
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 adet küp doğranmış domates
  • 250 gr yoğurt
  • 80 gr krema
  • 165 gr su
  • 1 çay bardağı Worcestershire sosu
  • 200 gr mısır unu
  • 1 bardak ayçiçeği yağı

Benzer Tarifler