İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Simitli Kuzu Tiridi

Oylama 0/5

Tavayı yağ ile iyice kızdırın. Kuzuları tavaya alın. Kramelize olmasını bekleyin. Eti çok nadir karıştırın.

Soğanı ekleyin, kavurun. Daha sonra doğranmış kapya biberi ve küp doğranmış domatesi ekleyerek kavurmaya devam edin. En son bolca tereyağ ekleyin ve etin tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın. 

Piyazlık doğanmış soğanları tavada karamelize edin.Worcestershire sosu ekleyin ve sos suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra soğanları mısır ununa bulayalım ve derin bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra içine atalım. Çıtırlıklarından emin olduktan sonra kâğıt peçelerin üzerine üst üste gelmeyecek şekilde yağlarını çektirelim.

Yoğurt krema ve suyu karıştırıp çırpın. Köpük olana kadar çırpmaya devam edin.

Dilimlediğimiz simitleri tabağa yayıp Üzerine kuzuları ekleyelim. Üzerine kızarttığımız soğanları dizelim. En son olarak yoğurt köpüğü sosunu ekleyerek servis edebiliriz.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza