Tarif

Kıymayı derince bir kasenin içine koyun.

Soğanların kabuklarını soyup birkaç parçaya bölün, sarımsağın da kabuklarını soyun, maydanozun saplarını ayıklayın. Hepsini mutfak robotunun içine koyup üzerlerine 3 tutam tuz ilave edin ve tüm malzemeyi iyice doğranıncaya kadar robotta çekin.

Doğranan maydanoz, sarımsak ve soğanı kıymanın bulunduğu kasenin içine koyun, birer yemek kaşığı biber ve domates salçası ve bolca karabiber ekleyip elinizle tüm malzeme birbiriyle karışıp bir harç oluncaya dek iyice yoğurun.

Sini tepsisinin içine zeytinyağı döküp elinizle her tarafına yayın.

Yoğurduğunuz harcı tepsiye koyup bastırarak tepsinin içinde açın. Harcın tepsinin her yerine eşit şekilde yayılmasına özen gösterin.

Biberlerin sap kısımlarını kesip atın ve 2-3 parçaya kesin, domatesleri de dilimleyip tepsiye yaydığınız köftenin üzerine yerleştirin.

Patatesi iyice yıkadıktan sonra çok ince olacak şekilde dilimleyip köftenin üzerine dizin.  

Sos için birer yemek kaşığı domates ve biber salçasını kasenin içine koyup biraz su ekleyin ve karıştırarak salçaların kıvamını açın. Biraz da zeytinyağı ilave edin.  

Hazırladığınız salçalı sosu kebabın üzerine gezdirin. 5-6 dal maydanozun yapraklarını da serpiştirin.

Kebabı önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirin.

Pişince kebabı fırından alıp dilimleyerek servis edin. 

Malzemeler

  • 750 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 4 diş sarımsak
  • 3 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet patates

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 ölçü su
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler