Sinirli Fasulye Salatası

Sinirli Fasulye Salatası

Tarif

Sıcak arrabbiata sosu, soğutulmuş bebek mozzarella peyniri, taze nane

Domatesleri iyice kaynayan tuzlu suya tam olarak 30 saniyeliğine dikkatlice daldırın, süzgece alın ve soğuk suyun altına tutun. Fasulyeleri dizin, sadece tek ucunu kesin ve 4 dakika kaynar suda bekletin. Bu sırada nane yapraklarını koparın, küçük yaprakları garnitür olarak bir kenara ayırın. Sarımsakları soyun, ardından biberlerle birlikte ince ince dilimleyin. Domates kabuklarını sıkarak soyun, etli kısmı saklayın (biraz uğraştırıcı ama buna değer).

Fasulyeleri süzün, tencereyi orta ateşe koyun. 1 yemek kaşığı yağ gezdirin, ardından sarımsak, biber ve nane yapraklarını ekleyin. 2 dakika kızartın, domatesleri, sirkeyi ve fasulyeyi ekleyin ve domateslerin parçalanması için düzenli olarak karıştırarak 4 dakika pişirin. Deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin, ardından lezzetli sularıyla birlikte kaşıkla bir tabağa alın.

Mozzarella peyniri ve ayrılmış nane yapraklarını üzerine serpin ve kızarmış ekmek ile servis edin.

İpucu
Yapıldığı gün içinde ılık servis edildiğinde harika olur. Artanları soğuk olarak ertesi gün de tüketebilirsiniz.

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 296
Yağ: 11.9 gr
Doymuş yağ: 5.8 gr
Protein: 13.8 gr
Karbonhidrat: 33.4 gr
Şeker: 7.2 gr
Tuz: 1 gr
Lif: 5.6 gr

Malzemeler

  • 400 gr olgun, karışık renkli çeri domates
  • 400 gr yeşil ve sarı fasulye
  • 4 dal taze nane
  • 4 diş sarımsak
  • 2 taze acı kırmızı biber
  • zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kırmızı şarap veya balzamik sirke
  • 8 adet bocconcini mozzarella peyniri (150 gr)
  • 4 dilim ekşi mayalı ekmek

Benzer Tarifler