Şiş Köfte

Şiş Köfte

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

 

Pişirme talimatları

Kıymayı orta boy bir kaseye taze soğan, maydanoz, tuz, beyaz biber, baharat ve kırmızı biber ile birlikte koyun. Karıştırın ve iyice birleşene kadar yoğurun.

Köfte karışımını şiş üzerinde şekillendirmek için, zeytinyağını derin olmayan bir kaseye dökün ve etin yapışmasını önlemek için ellerinize sürün.

Sol elinizle şişi tutun (sağlaksanız; solaksanız tam tersi). Sağ elinizle hazırladığınız harçtan golf topundan biraz daha büyük bir  parça alın ve şişin keskin ucu ile yaklaşık 3 cm aşağıda kalacak şekilde ortasından delin. Aynı eli kullanarak köfteye bir sosis şekli verin ve şişin etrafına eşit bir şekilde dağıldığından emin olun. Şişin sonunda da 3 cm kadar boşluk bırakmalısınız. İsterseniz daha fazlasını bırakabilirsiniz ama köfteyi çok kalın yapmayın. Aksi takdirde tamamen pişmeyebilir. 15–20 şiş hazırlamak için kalan harçla tekrarlayın.

Mangalınızı yaklaşık 10 dakika önceden ısıtın.

Köftenin üç tarafını 3–4 dakika veya kızarıncaya kadar  (yani iki kez çevirerek) pişirin. Dört tarafı da pişirirseniz, köfte fazla pişebilir ve bu da kurumasına neden olur.

Her zaman humus ve tabule ile hemen servis edin. Onlar ayrılmaz bir ekiptir!

 

 

 

 

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 500 g kuzu kıyma
  • ½ demet yeşil soğan, ince doğranmış
  • 1 avuç maydanoz, çok ince doğranmış
  • 3 tk tuz
  • 1 tk çekilmiş beyaz biber
  • 1 çk karışık baharat
  • 1 tk gevrek kırmızı biber
  • 2 çk zeytinyağı
  • servis için humus ve tabule