Tarif

Kemer patlıcanları ocakta közleyin. Közlerken üzerine bıçağın ucuyla birkaç delik açın. Közlenen patlıcanları tahtaya alın. Patlıcanların sap kısmını keserek karıştırma kabına koyun. Üzerine biraz zeytinyağı biraz da sebze suyu ekleyin. El blenderı yardımıyla palıcanı püre edin. İçine bir tutam tuz, kimyon, toz kişniş ve sumak ekleyin. Limonun da suyunu sıktıktan sonra püre etmeye devam edin.

Servis tabağına alıp servis edin.

Yoğurt sosu akışkan kıvama gelene kadar et suyu ekleyip karıştırın. Bir tutam tarçın ekleyip karıştırmaya devam edin. Patlıcan püresiyle servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet kemer patlıcan
  • 1 ölçü sebze suyu
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam toz kişniş
  • 1 tutam sumak
  • 1 yarım limon

Tarçınlı yoğurt sosu için:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 ölçü et suyu
  • 1 tutam tarçın

Benzer Tarifler