İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Siyah Patlıcan Püresi ve Tarçınlı Yoğurt Sosu

Oylama 0/5
Kemer patlıcanları ocakta közleyin. Közlerken üzerine bıçağın ucuyla birkaç delik açın. Közlenen patlıcanları tahtaya alın. Patlıcanların sap kısmını keserek karıştırma kabına koyun. Üzerine biraz zeytinyağı biraz da sebze suyu ekleyin. El blenderı yardımıyla palıcanı püre edin. İçine bir tutam tuz, kimyon, toz kişniş ve sumak ekleyin. Limonun da suyunu sıktıktan sonra püre etmeye devam edin.

Servis tabağına alıp servis edin.

Yoğurt sosu akışkan kıvama gelene kadar et suyu ekleyip karıştırın. Bir tutam tarçın ekleyip karıştırmaya devam edin. Patlıcan püresiyle servis edebilirsiniz.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar