Tarif

Siyah pirinci bir kaseye koyup üzerine üstünü geçecek kadar ılık su ekleyip 2 tutam da tuz ilave edin ve bu şekilde 2 saat kadar bekletin.

Tencereye derince olacak şekilde su koyup kaynatın. İçine çok az da tuz atın.

2 adet pırasayı verevine ince ince doğrayın.

Kereviz saplarını ufak olacak şekilde doğrayın. Yapraklarını atmayıp en son kullanmak için ayırın.

Çili biberi incecik doğrayın.

Pastırmaları yağsız teflon tavaya koyup, renkleri dönüp çok hafif çıtırlaşıp, kıvrılıncaya dek pişirin. Pişen pastırmaları tabağa alın.

Pastırmaların piştiği tavaya biraz zeytinyağı döküp tahta kaşık yardımıyla tavanın dibini kazıyarak tavadaki lezzetlerin yağa karışmasını sağlayın. Pırasa, çili biber ve kereviz sapını tavaya atıp sebzeler yumuşayıncaya karıştırarak pişirin. Birer tutam kimyon, yenibahar ve tarçın da ekleyin.

Tencerede kaynayan suyun içine iç baklayı koyup yumuşayıncaya dek haşlayın.

Taze soğanları pırasalar gibi verevine ince ince doğrayıp yeşil kısmını en son kullanmak üzere ayırın. Geri kalan beyaz kısmını pırasalara ilave edip beraberce pişirmeye devam edin.  

Siyah pirincin suyunu süzgeçten süzüp akan suyun altında durulayın ve baklaların bulunduğu tencerenin içine boşaltıp diriliğini kaybedene dek pişirin.

Pastırmalardan 4 tanesini alıp incecik doğrayın ve tavadaki sebzelerin içine atıp karıştırın.

Pişen pirinç ve baklayı süzüp sebzelerin bulunduğu tavaya koyun. Tuz, karabiber ekleyin. Taze soğanın ayırdığınız yeşil kısmını da ilave edin. 

Taze nane yapraklarını incecik kıyıp tavadakilere ekleyip iyice karıştırın. Altını kapatın.

2 adet kuru inciri şişmeleri için suyun içinde kısa bir süre beklettikten sonra doğrayıp pilavın içine ekleyin.

Ayırdığınız kereviz yapraklarını doğrayıp pilava ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra pilavı servis tabağına alın.

1 adet taze soğanı ince doğrayıp pilavın üzerine serpin, geri kalan pastırmalardan da üzerine yerleştirin, limon kabuğu rendeleyip servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı siyah pirinç
  • 2 adet pırasa
  • 4 adet kereviz sapı
  • 1 adet çili biberi
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 8 dilim pastırma
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tutam tarçın
  • 8 adet taze soğan
  • 1 avuç taze nane
  • 2 adet kuru incir

Üzeri için:

  • 1 adet limon
  • 1 adet taze soğan

Benzer Tarifler