Tarif
Balığın içerisine bir parça tuz, karabiber, dereotu ve yeşil soğan koyun.
Bir parça limon kabuğu rendeleyin.
Üzerine zeytinyağ gezdirin ve iyice yedirin.
Fırın tepsisinin üzerine, balığın yüzeye temas etmemesi için, ızgara teli koyun.
Balık fırına girmeden önce üzerine derin olmayan çizikler atın.
Fırın tepsisine dumanlama yapmaması için biraz su ekleyin.
200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
10 dakika sonra fırının ızgarasını açın ve biraz daha pişirin.
Sosun Hazırlanışı
Zeytin yaprakları ve defne yapraklarını ısıtılan tavaya alarak hafif kavurun.
Sonrasında havana alın, döverek toz haline getirin.
Yeşil soğanları kesin ve kenara alın.
Baharat karışımının içine limon kabuğu rendeleyin.
Isıtılan tavaya zeytinyağı ekleyin. Turşulanmış soğan, yeşil soğanları ilave edin ve altını kısın.
Tam bu aşamada hazırlanan baharatı ilave edin ve karıştırın.
Ardından domates sos ve ayıklanmış siyah zeytinleri ekleyin. Gövde kazanana kadar pişirin.
Servis
Servis tabağına balığı alın ve pişirilen sosu üzerine dökün.
Hazırladığınız baharattan serperek servis edin.
Malzemeler
Mezgit balık
Zeytin yaprağı
Defne yaprağı
Soğan turşusu
Domates sosu
Siyah zeytin
Dereotu
Yeşil soğan
Limon kabuğu
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber