Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 22 Ekim saat 08:00 | Perşembe 22 Ekim saat 16:15

Tarif

Balığın içerisine bir parça tuz, karabiber, dereotu ve yeşil soğan koyun.

Bir parça limon kabuğu rendeleyin.

Üzerine zeytinyağ gezdirin ve iyice yedirin.

 

Fırın tepsisinin üzerine, balığın yüzeye temas etmemesi için, ızgara teli koyun.

Balık fırına girmeden önce üzerine derin olmayan çizikler atın.

 

Fırın tepsisine dumanlama yapmaması için biraz su ekleyin.

 

200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

10 dakika sonra fırının ızgarasını açın ve biraz daha pişirin.

 

Sosun Hazırlanışı

 

Zeytin yaprakları ve defne yapraklarını ısıtılan tavaya alarak hafif kavurun.

Sonrasında havana alın, döverek toz haline getirin.

Yeşil soğanları kesin ve kenara alın.

Baharat karışımının içine limon kabuğu rendeleyin.

 

Isıtılan tavaya zeytinyağı ekleyin. Turşulanmış soğan, yeşil soğanları ilave edin ve altını kısın.

Tam bu aşamada hazırlanan baharatı ilave edin ve karıştırın.

Ardından domates sos ve ayıklanmış siyah zeytinleri ekleyin. Gövde kazanana kadar pişirin.

 

Servis

 

Servis tabağına balığı alın ve pişirilen sosu üzerine dökün.

Hazırladığınız baharattan serperek servis edin.

Malzemeler

Mezgit balık

Zeytin yaprağı

Defne yaprağı

Soğan turşusu

Domates sosu

Siyah zeytin

Dereotu

Yeşil soğan

Limon kabuğu

Zeytinyağ

Tuz

Karabiber

Benzer Tarifler