Tarif

Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun. Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun. 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın. Ampul domatesler hariç diğer domatesleri irice doğrayın. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.

Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin. Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 12 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç çam fıstığı
  • 3.5 su bardağı et suyu
  • 5 sap taze soğan
  • 2 adet sarı-kırmızı domates
  • 6 adet ampul domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler