İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Siyez Bulguru Pilavı

Oylama 0/5
Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun. Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun. 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın. Ampul domatesler hariç diğer domatesleri irice doğrayın. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.

Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin. Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra sıcak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar