Tarif
- Soba noodle’ı paketindeki talimatlara göre pişirin. Neredeyse piştiğinde karalahana, bezelye ve havuçları tavaya ekleyin. Noodle yumuşayınca süzün.
- Diğer tüm malzemeleri noodle karışımına ekleyin, biraz tuz ve biber ile çeşnilendirin, iyice karıştırın ve servis edin.
Malzemeler
- 300g soba noodle
- 100g karalahana, sapları temizlenmiş, yapraklar yırtılmış veya parçalanmış
- 150g sultani bezelye, temizlenmiş, uzunlamasına ikiye kesilmiş
- 3 havuç, soyulmuş ve kurdele şeklinde kesilmiş (sebze soyucu kullanın)
- 2 taze soğan, temizlenmiş ve ince doğranmış
- 3cm taze zencefil kökü, soyulmuş ve ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı susam yağı
- 1–2 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
- 1–11/2 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 limon suyu
- 1 yaprak nori yosunu, ince dilimlenmiş (isteğe bağlı)
- Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber