Tarif

Tereyağını tavada eritin. Piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve karamelize olana kadar, aşağı yukarı 30 dakika boyunca orta ateşte soteleyin.

Daha sonra tavaya et suyunu ve tuzu ekleyerek deglaze edin. Soğanları bir tencereyye aldıktan sonra et suyunu ve suyu birleştirerek kaynayana kadar pişirin.

Eritilmiş tereyağını baget dilimlerine sürün. Ekmekleri gevrekleşinceye kadar fırınlayın. Kızaran ekmeklerin üzerine gravyer peynirlerini serpin.

Çorbayı ısı geçirmeyen kaselere bölüştürün.

Hazırladığınız ekmek dilimlerini çorbanın üzerine koyun, 3-4 dakika boyunca peynirler eriyinceye kadar bekletip servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gr piyazlık doğranmış soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 60 ml su
  • 1 litre et suyu
  • 1 tutam tuz
  • 5 dilim baget ekmeği
  • 15 gr eritilmiş tereyağı
  • 140 gr Gravyer peyniri

Benzer Tarifler