Tarif

Tencereyi ocağa koyup altını yakın ve içine 1 litre suyu döküp kaynamaya bırakın.

Büyükçe bir kasenin içini de soğuk su ile doldurun.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup iki parçaya bölün ve piyaz (yarım ay ) şeklinde istediğiniz kalınlıkta doğrayın.

Doğranan soğanları birbirlerinden ayırıp sıcak suyun içine atın. 30-40 saniye beklettikten sonra soğanları kevgirle alıp soğuk su dolu kasenin içine bırakın.

Soğanları içine peçete serilmiş bir kaba çıkartıp suyunun süzülmesi için bekletin.

Maydanozların saplarını ayıklayıp yapraklarını incecik kıyın. Kıyılmış maydanozları da havlu peçetenin üzerine yayıp kullanana dek fazla suyunu bırakması için bekletin.

Limonların suyunu sıkın.

Suyu süzülen soğanları alıp ayrı bir kaseye koyun ve üzerine limon suyunu gezdirip sumak ve tuzu ilave edin.

Soğanı parmak uçlarınızla hafifçe yoğurup kısa bir süre renginin ortaya çıkması için bekletin.

Soğanın rengi ortaya çıkınca içine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Servis tabağının içine süzme yoğurdu yayarak koyun. Üzerine soğan piyazını yerleştirin. Yanında taze maydanoz yapraklarıyla servis edin.   

Malzemeler

  • 1 ölçü su
  • 4 adet kırmızı soğan
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 2 adet limon
  • 3 tutam sumak
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Benzer Tarifler