Soğan Piyazı

Soğan Piyazı

Tarif

Aşçının notları

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

 

Pişirme talimatları

Soğan, maydanoz, sumak ve deniz tuzunu birleştirin ve doğranmış soğanlara masaj yaparak suyunun bir kısmını çıkarın. Limon ve zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve kebaplarla servis edin.

Malzemeler

  • 2 kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 10 dal maydanoz, yaprakları ayrılmış ve ince doğranmış
  • 4 tk sumak
  • 2 tk deniz tuzu
  • 1 limon, suyu sıkılmış
  • 4 yk zeytinyağı

Benzer Tarifler