Soğanlı ve Pırasalı Focaccia

Soğanlı ve Pırasalı Focaccia
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 04:35 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:02

Tarif

Hamur kancası takılı bir mikserin kasesine unu ekleyin. Bir cam ölçü kabında, su ve mayayı çözünene kadar karıştırın. Maya karışımını miksere ekleyin ve birleşene kadar orta hızda çırpın. Streç filmle örtün ve yaklaşık 2 saat, boyutları iki katına çıkana ve köpürene kadar ılık bir yerde bekletin.

Büyük bir tavada, 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta-kısık ateşte ısıtın ve soğanlar altın rengi olana ve karamelize olana kadar, yaklaşık 45 dakika yavaş yavaş pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamura tuz ve soğanları ekleyip düşük hızda 5 dakika karıştırın. Hızı orta seviyeye çıkarın ve 30 saniye karıştırın (hamur gevşek ve yapışkan olmalı).

Bir hamur kazıyıcı kullanarak hamuru iyice unlanmış bir yüzeye alın. Hamurun alt kenarını ortasına doğru katlayın ve söndürmek için hafifçe elinizle vurun. Üst kenarı merkeze doğru katlayın, alt kenarı hafifçe üst üste getirin ve hafifçe vurun. Katlama işlemini 8-9 kez tekrarlayın ve çalışırken fazla unu dökün (hamurla çalışmak zor olacaktır, ancak çok fazla un eklememeye çalışın). Katlı tarafı aşağıda olacak şekilde hamuru yavaşça büyük bir kaseye aktarın. Streç filmle örtün ve hacim olarak iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat ılık bir yerde bekletin.

Hamuru tekrar iyice unlanmış bir yüzeye alın ve katlama işlemini tekrarlayın. Hamuru kaseye geri koyun, streç filmle örtün ve bir saat daha hacim olarak iki katına çıkıncaya kadar ılık bir yerde bekletin.

Rafları çıkarılmış gazlı bir fırının zeminine veya elektrikli bir fırının alt rafına bir pizza taşı yerleştirin. Fırını en az 45 dakika 230 derecede önceden ısıtın (konveksiyonlu fırın kullanıyorsanız 200 dereceye ayarlayın).

Pırasaları boyuna 6 mm kalınlığında dilimleyin. İyice durulayın ve kurulayın. Pırasa, biberiye ve Frenk soğanını kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kaplayın.

33x43 cm boyutlarında kenarlı bir fırın tepsisinin yüzeyini kaplamak için kalan 1/3 su bardağı zeytinyağını kullanın. Hamuru fırın tepsisine alın, altını yağla kaplayın. Yağlı parmak uçlarıyla hamuru fırın tepsisinin kenarlarına doğru yayın. Hamur geri çekilmeye başlarsa 5 dakika bekletin, ardından tavanın kenarlarına ulaşıncaya kadar devam edin. Pırasa, Frenk soğanı ve biberiyeyi uzunlamasına hamurun üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırarak yapıştırın. Üzerini streç filmle örtün ve 45 dakika bekletin, ara sıra hamuru kenarlara doğru bastırın.

Hamura bol miktarda iri taneli tuz serpin. Hamur iyice yağlı olmalıdır. Gerekirse 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı daha gezdirin.

30-35 dakika, altı altın rengi olana kadar, yarısında döndürerek pişirin. Focaccia'yı hemen tavadan tel biz ızgaranın üzerine kaydırın. Tencerede kalan yağı üzerine gezdirin ve tekrar iri taneli tuz serpin. Biraz soğumaya bırakın. Foccacia sıcak veya oda sıcaklığında servis edilebilir.

Malzemeler

33 x 43 CM’LİK BİR FOCACCIA

 

4 ¾ su bardağı ekmek unu. Ek olarak çalışma yüzeylerine serpmek için

2 ¼ su bardağı ılık su (yaklaşık 45 derece)

¾ tatlı kaşığı aktif kuru maya

1/3 su bardağı. Ek olarak 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve ihtiyaç olursa daha fazlası

6 orta boy soğan, ikiye kesilmiş ve 1,2 cm kalınlığında dilimlenmiş

1 yemek kaşığı, ek olarak 1 ½ tatlı kaşığı iri taneli tuz

3 pırasa, sadece beyaz ve yeşil kısımları, kökleri temizlenmemiş

1 demet Frenk soğanı

1 demet taze biberiye

İri taneli tuz, serpmek için

Benzer Tarifler