Tarif

Somonları küp küp doğrayın.

Portakal, limon ve greyfurt suyunu sıkın.

Somonları bu suya yatırın ve strecleyerek serin yerde 15 dk bekletin.

Taze soğan, dereotu, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Bir kapta yeşillikleri ve somonu karıştırın.

Yağ ve limondan sos hazırlayın ve karışıma döküp karıştırın.

Avakadonun içini ayıklayın ve püre haline getirin.

İçerisine limon suyu sıkarak püreyi tamamlayın.

Servis tabağına avakado püresini yayın ve üzerine somonları yerleştirin.

En son portakal ve greyfurt dilimleri ile süsleyin.


Somonları küp küp doğrayın.

Portakal,limon ve greyfurt suyunu sıkın.

Somonları bu suya yatırın ve strecleyerek serin yerde 15 dk bekletin.

Taze soğan,dereotu,maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Bir kapta yeşillikleri ve somonu karıştırın.

Yağ ve limondan sos hazırlayın ve karışıma döküp karıştırın.

Avakadonun içini ayıklayın ve püre haline getirin.

İçerisine limon suyu sıkarak püreyi tamamlayın.

Servis tabağına avakado püresini yayın ve üzerine somonları yerleştirin.

En son portakal ve greyfurt dilimleri ile süsleyin.

Malzemeler

  • 1 dilim somon fileto
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 3 dal taze soğan
  • 6 dal dereotu
  • 6 dal maydanoz
  • 3 dal taze nane

Sosu İçin:

  • 1 adet avokado
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yarım limon suyu

Benzer Tarifler