Tarif

Salata sosunu hazırlamak için soya sosunu ve miso macununu bir kaseye koyun. Rendelenmiş sarımsak ve zencefili ekleyin. Suyu ve limon suyunu da ekleyip karıştırın. Agave şurubunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sonra zeytinyağını ve chili biberlerini ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son olarak, doğranmış kişnişi ve siyah susam tohumlarını ekleyin.

Somonları ince dilimler hâlinde kesin ve salata sosuyla karıştırın. Buzdolabında bir süre marine olmasını bekleyin.

Brokoliyi ince ince doğrayın. Havuçları ve salatalıkları jülyen doğrayın (çok ince dilimler hâlinde) ve havuçlarla karıştırın. Wasabi fasulyelerini ezin ve içine katın. Biraz taze kişniş ekleyin ve salatayı hafifçe karıştırın.

Olgun bir avokadoyu küp küp doğrayın. Salatayı bir tabağa alın ve üzerine biraz zeytinyağı ve misket limonu suyu gezdirin. Salatayı karıştırıp jülyen kesilmiş sebzeleri ekleyin ve doğranmış avokadoları salatanın üstüne yerleştirin. Sonra somon dilimlerini yerleştirin. Hazırladığınız salata sosunu üzerine gezdirin, chili ve susamla süsleyin.

Malzemeler

  • 300 gram somon

Salata için:

  • 2 adet havuç
  • 1 yarım salatalık
  • 1 adet avokado
  • 1 yarım brokoli
  • 1 miktar Wasabi soya fasulyesi
  • 1 miktar siyah susam tohumu

Salata sosu için:

  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 tatlı kaşığı miso macunu
  • 1 yarım tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 adet misket limonun suyu
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı agave şurubu
  • 1 tatlı kaşığı chili biberi
  • doğranmış
  • 1 demet doğranmış kişniş
  • 2 tatlı kaşığı siyah susam tohumu

Benzer Tarifler