Somon ve Ispanaklı Turta

Somon ve Ispanaklı Turta

Tarif

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Kek kalıbını yağlayın. Yufkalara fırçayla zeytinyağı sürün ve kalıbın zeminine yerleştirin, kenarlarını biraz kıvırın. Pişmiş pirinci yufkaya dağıtın. Ispanağı yıkayın ve hafif yumuşayana dek sarımsakla birlikte karıştırarak soteleyin. Ispanağı pirincin üstüne yayın.

Somonu, çok da ince olmayan parçalar hâlinde kesin ve ıspanağın üstüne yerleştirin. Feta peynirini ufalayın ve zeytinli kekin üzerine yayın. Tuz ve biber ekleyip lezzetlendirin ve somonlu turtayı fırında 20 dakika kadar pişirin.

Malzemeler

 

  • 1 paket yufka
  • 300 gram taze somon fileto
  • 250 gram taze ıspanak
  • 100 gram haşlanmış sarı pirinç
  • 1 diş sarımsak
  • 25 gram çekirdekleri çıkarılmış kalamata zeytini
  • 75 gram feta peyniri
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar biber

Benzer Tarifler