Somonlu Börek

Somonlu Börek

Tarif

Fırını 180 dereceye getirin. Milföy hamurunun buzunu çözdürün. Somonu bir dilim milföyün yarısı büyüklüğünde kesin. Dereotunun yapraklarını koparıp ince ince doğrayın, krem peynirle karıştırın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Bütün milföy dilimlerine bir kaşık krem peynir, üstüne somon dilimi koyun. Yumurtayı çırpıp hamurun kenarlarına sürün. Milföyün köşelerini ortada birleştirip sıkıca bastırın. Börekleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sürün ve susam serpin. Hamura birkaç küçük delik açarak buharın çıkmasını sağlayabilir ve böreklerin açılmasını engelleyebilirsiniz. Bundan sonra börekleri kızarana kadar 25 dakika pişirin.

Malzemeler

  • 10 dilim milföy hamuru
  • 400 gram taze somon fileto
  • 4 dal dereotu
  • 100 gram krem peynir
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Ek olarak:

  • 1 adet yumurta

Benzer Tarifler