İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sophie'nin İki Seçenekli Lapalı Etli Tartı

Oylama 0/5
Lapa için, bir tencerede su ısıtın, tuz ekleyin, patatesleri atıp yavaş yavaş kaynatın. Domates sosu için, geniş bir kızartma tavasını ısıtıp zeytinyağı dökün. Doğranmış soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi koyup yumuşayana kadar 5-10 dakika pişirin. Konserve domatesleri, Worcestershire sosunu, acı biber sosunu, köz paprikayı, defne yapraklarını, kırmızı şarabı, sebze suyunu ve biberiyeyi ekleyin. Balzamik sirkeyi ve gelişigüzel doğranmış maydanozları ekleyip tuz ve karabiberle çeşnilendirin, kaynamaya bırakın.

Bu aşamada sosun orta sıcaklıkta sebzeler yumuşayıncaya kadar birkaç dakika pişmesi gerekir, sonra onu ikiye böleceğiz.

Dana kıyması için, bir kızartma tavasını ısıtın, bir paket dana kıymasını kahverengileşinceye kadar kavurun. Domates sosunun yarısını kahverengileşmiş kıymaya ekleyin. Kalan domates sosuna konserve mercimekleri ekleyin. Siz lapayı bitirene kadar iki tava da ocakta kalsın.

Şimdi lapayı tamamlayın. Patateslerin pişmesine yakın, donmuş bezelyeleri atıp birkaç dakika haşlayın. Taze soğanları doğrayın, bir parça tereyağını derin bir tavada eritip soğanları yağda yumuşatın. Soğanlar yumuşayınca sütü ekleyip hafif ateşte pişirin. Patates ve bezelyelerin suyunu süzüp kabaca ezin. Süt, tereyağı, taze soğan karışımını patateslere ekleyip püre hâline gelinceye kadar ezin.

Mercimek ve et karışımının her ikisini de ayrı ayrı birer tart kabına koyun. Her iki garnitürün üstüne de lapa koyun. Peynir ve köz paprika ufalayın. Etli tartlarınızın olduğu tart kaplarını bir tepsiye koyup 200 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 25-30 dakika pişirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sophie Dahl