Sosisli Linguine

Sosisli Linguine

Tarif

Brokoli, pul biber, sarımsak, beyaz şarap ve pecorino

Bu yemeğin kanıtladığı gibi, azla yetinmek felsefesi çok önemlidir. Tek bir sosis gibi, ihtiyaç duyduğunuz kadar az miktarda malzeme satın alabilmek, pazarlardan alışveriş yapmak için harika bir neden. Durmayın, yapın!                                       

Makarnayı kaynayan tuzlu su dolu bir tencerede paketteki talimatlara göre pişirin. Bir bardak nişastalı pişirme suyunu ayırarak makarnayı süzün.

Bu arada, brokoliyi kesin (kalın sapları rahat yemek için uzunlamasına ikiye bölün). Büyük bir kızartma tavasını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile orta ateşe yerleştirin. Sosis etini zarından çıkarıp tahta bir kaşıkla parçalayarak tavaya alın. Hafif altın rengi olunca, sarımsağı soyun, kabaca doğrayın ve ekleyin, ardından ançüez, pul biber, brokoli ve şarabı ekleyin. İyice pişmeye bırakın.

Süzülmüş makarnayı sosis tavasına alın. Ardından üzerine pecorino'yu ince bir şekilde rendeleyin ve sızma zeytinyağı gezdirin. Hafif, kremamsı bir sos elde etmek için gerekirse ayrılmış pişirme suyuyla biraz sulandırarak tekrar karıştırın. Tadına bakın ve damak zevkinize göre çeşnilendirin, ardından hemen servis edin.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

647kcal

30.7g

9.3g

28.2g

60.6g

5.2g

1.8g

6.2g

Malzemeler

  • 150 gr kurutulmuş linguine
  • 200 gr brokoli
  • zeytinyağı
  • 1 büyük sosis (125 gr)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 x yağda ançüez filetosu
  • 1 tutam kuru kırmızı pul biber
  • 100ml beyaz şarap
  • 20 gr pecorino veya parmesan peyniri
  • sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler