Tarif

Lahana yapraklarını üst üste koyup kıvırın ve incecik doğrayın.

3 dal taze kekiği kabaca doğrayın.

Doğranan lahanaları derin bir kaseye koyup üzerine üzüm sirkesi ve taze kekiği ekleyip elinizle lahanayı iyice ovun.

Tavayı ocağa koyup içine çok az zeytinyağı dökün ve ovulmuş lahanayı da koyup tavayı kapağı kapalı biçimde ısınmaya bırakın. Tava iyice ısındığı zaman ocağın altını kapatıp lahanayı tavanın sıcaklığıyla yumuşayana dek pişmeye bırakın.

Baget ekmeğini ortadan ikiye bölün. Ekmeğin bir yarısını uzunlamasına ortasından yarıp içini de çok az çıkartın. Diğerinin ise alt kısmını kesip ekmeğin içini sosis girecek kadar alarak içinde uzunlamasına delik açın.

Ufak bir bıçak yardımıyla, sosislerin etrafına, boylu boyunca spiral gibi döndürerek kesik atın. Sosisleri bir tabağa koyup üzerlerine biraz zeytinyağı dökün.

Sosu hazırlamak için domatesi dörde bölüp iç çekirdekli kısmını çıkartın ve yanak kısmını şeritler halinde doğrayın.

2 diş sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

4 dal taze kekiği kabaca doğrayın.

Küçük bir tencereye tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı döküp domates, sarımsak ve taze kekiği koyun.

½ soğanı küçücük küpler şeklinde doğrayıp domateslere ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte sularını salarak pişmeye bırakın.

Ayrı bir tavayı ocağa koyup ısıtın. Isınan tavaya sosisleri koyup üzerlerine karabiber ve geri kalan kabaca doğranmış 2 dal kekiği serpin. Çevirerek sosisleri renk alıncaya dek pişirin.

Sosislerin üzerine pişmekte olan domatesli sostan 1 yemek kaşığı kadar ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp sosisleri pişirmeyi sürdürün.

Domateslerin bulunduğu tencereye kimyon ve toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Biraz daha pişirdikten sonra 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi de ekleyin.

Pişen lahanayı bir kaseye aktarıp üzerine mayonezi ekleyip karıştırın.

2 adet yumurtayı boş bir kasenin içine kırıp çırpma teliyle hafif köpürene dek çırpın.

Lahananın piştiği tavaya biraz zeytinyağı döküp tavayı ısınmaya bırakın. Tava hafif ısınınca çırpılmış yumurtayı döküp dibine yayın ve omlet gibi yavaş yavaş pişirin. Üzerine biraz karabiber serpin.

Kornişon turşuları uzunlamasına incecik doğrayın.

Kesme tahtasının üzerine yağlı kağıt serip pişen omleti üstüne koyun. Sosislerden bir tanesini omletin köşesine koyup yağlı kağıtla ittirerek omleti sosisin etrafına rulo şeklinde sarın.

Ortası yarılmış baget ekmeğini alıp yumurtanın piştiği tavaya açık biçimde koyarak bir parça ısıtın.

Isınan ekmeğin içine hazırladığınız domatesli sostan sürüp yumurtaya sarılmış sosisi yerleştirin. Mayonezli lahana salatasından da koyup turşuları dizin.

Diğer bir sandviçi hazırlamak için içine delik açılmış diğer baget ekmeğini alıp içine kaşıkla ittirerek ince bir kat lahana salatası ve ardından da domatesli sostan koyun. 1 yemek kaşığı kadar da hardal sürüp sosisi yerleştirin.

Hazırladığınız 2 adet sosisli sandviçi servis edeceğiniz tabağa koyun. Yanında domates sos ve lahana salatası ile beraber servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet baget ekmeği
  • 2 adet dana sosis
  • 2 dal taze kekik
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı hardal

Lahana salatası için:

  • 6 yaprak lahana
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 dal taze kekik
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Domatesli sos için:

  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • 0.5 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tutam kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Omlet için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler