Tarif

Tencereye sıcak su koyup altını yakın ve kaynatın. İçerisine iki tutam kadar tuz atın.

Sosisleri kaynar suyun içine atın.

Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Dilim acı biber turşularını da küçük parçalara kesin.

Sandviç ekmeklerini enlemesine ikiye kesip açın. Dilimleri tamamen birbirinden ayırmayın.

Ekmeklerin bir yüzüne taneli hardal sürün.

Çukurca bir fırın kabının içine ekmekleri kesik yüzleri üste gelecek şekilde yerleştirin. Ekmeklerin yanlarını kıvrılmış aliminyum folyo koyarak destekleyin. Böylece ekmelerin içi malzeme ile dolunca saçılmayacaktır. 

Tavayı ateşe koyup ısıtın, içine zeytinyağı ekleyin ve biraz tuz serpiştirin. Kıymayı koyup karıştırarak pişirin.

Kıyma pişince içine doğranmış domatesi ekleyin, tuz,  karabiber serpiştirip domatesler suyunu çekinceye kadar pişirmeyi sürdürün.

Domatesli kıymanın içerisine taze biberiye yapraklarını ekleyin, doğranmış olan acı biber turşusu ve kornişon turşudan birer tutam ilave edin. Karıştırarak pişirmeyi sürdürün.

Haşlanan sosisleri sudan alıp ekmeklerin içerisine yerleştirin.

Burger peynirinden birer dilim alıp sosislerin üzerine koyun.

Domates iyice suyunu çekince kıymayı ateşten alın ve bir kaşık yardımıyla sandviçlerin üzerine paylaştırın. Üzerlerine birer dilim daha burger peyniri koyup kornişon turşu ve biberleri yerleştirin.

Sandviçleri 200 derecelik fırına verip kontrollü bir şekilde peynirler eriyinceye kadar pişirin.

 Peynirler eriyince sandviçleri fırından çıkartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edin. 

Malzemeler

  • 2 adet sosis
  • 7 adet kornişon
  • 7 dilim acı biber turşusu
  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 tutam taze biberiye yaprağı
  • 4 dilim Cheddar peyniri

Benzer Tarifler