Sosisli ve Közlenmiş Biberli Calzone

Sosisli ve Közlenmiş Biberli Calzone
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

En az 30 dakika boyunca en alt rafa bir pizza taşı yerleştirerek fırını 260 derecede ısıtın. Bir pizza küreğinin üzerine pişirme kağıdı yerleştirin.

Orta boy bir kapta domates, sarımsak ve 2 tatlı kaşığı zeytinyağını iyice birleşene kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ile çeşnilendirin.

Biberleri gaz alevinde (ocakta veya ızgarada) kabukları kabarana ve kararana kadar 8-10 dakika pişirin. Büyük bir kaseye alın ve üstünü streç film ile sıkıca kapatın. 10 dakika kendi buharında bırakın. Biber dokunacak kadar soğuduktan sonra, bir kağıt havluyla kabuklarını ovalayın. Sapları ve tohumları çıkarın, biberleri küp küp doğrayın.

Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı yağı orta-yüksekte ısıtın. Sosisi ekleyin ve ara ara karıştırarak yaklaşık 8 dakika kızarana kadar pişirin. Bir tabağa alın.

Kalan çorba kaşığı yağı ve soğanı tavaya ekleyin. Kahverengi parçalar altın rengi olana kadar karıştırarak yaklaşık 3 dakika pişirin. Közlenmiş biber ve domates sosuyla birlikte sosisleri tavaya geri koyun. Bir taşım kaynatın ve hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. İsterseniz tuz ve daha fazla pul biber ekleyin.

Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde, her bir hamur parçasını 3 mm kalınlığında, yaklaşık 30 cm çapında, hamurun kenarları merkezden biraz daha ince olacak şekilde açın.

Dolgunun dörtte birini her dairenin yarısına yerleştirin. Üzerine mozzarella peynirinin dörtte birini ilave edin ve tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru ikiye katlayın ve kapatmak istediğiniz şekilde kıvırın. Hazırladığınız pizza küreğine 2 calzone’u yerleştirin ve pişirme kağıdı ile pizza taşına aktarın. Hamur kabarıp, altın rengi olana, dolgusu ısınana kadar 10-15 dakika pişirin. Kalan 2 calzone ile tekrarlayın. Hemen servis edin.

Not:  Biberleri kullanmadan önce közlemek doğal tatlılığını ortaya çıkarır ve ince mumlu kabuğunu yok eder.

 

 

Malzemeler

2 su bardağı kapalı fesleğenli domates püresi (passata)

2 küçük diş sarımsak, ince kıyılmış

2 tatlı kaşığı, ek olarak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

İri çekilmiş tuz ve taze çekilmiş karabiber

Pul biber (isteğe bağlı)

2 biber, tercihen sarı ve kırmızı

350 gr İtalyan sosisi, zarları çıkarılmış, parçalanmış

1 orta boy tatlı soğan, doğranmış

Martha'nın Pizza Hamuru (tarif aşağıdaki gibidir)

Serpmek için çok amaçlı un

250 gr taze mozzarella, bölünmüş

Benzer Tarifler