Tarif

Kasabınızdan bonfileyi tamamen sinirleri ayıklanmış şekilde hazırlamasını isteyin.

Steak tartar çiğ servis edilen bir ettir. Bonfilede sinir ve kas yapısı olmadığı için bakterinin minimum seviyede veya olmadığı tek ettir de diyebiliriz.

Tüm malzemeleri doğrayıp kenara alın servis etmeden önce hepsini bonfile parçaları ile karıştırıp servis edeceğiz.

Eti brunoise dediğimiz en küçük biçimde yani faredişi şeklinde doğrayıp ve dolapta dinlendirin.Küçük doğramak çok önemli çünkü ne kadar küçük doğranırsa malzemelerle o kadar güzel karışacaktır. 

Aynı şekilde biberleri ve maydanozları da kıyın.

Ekmeklerin iki tarafını da tavada kızartın.

Servis ederken tüm baharatları, diğer malzemeleri ve eti güzelce karıştırın. Ardından ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip servis edin.

Dilerseniz servis ederken yanına nar ekşisi ve hardal gibi baharatlı asitli tatları dip sos olarak ekleyebilirsiniz.


Kasabınızdan bonfileyi tamamen sinirleri ayıklanmış şekilde hazırlamasını isteyin.

Steak tartar çiğ servis edilen bir ettir. Bonfilede sinir ve kas yapısı olmadığı için bakterinin minimum seviyede veya olmadığı tek ettir de diyebiliriz.

Tüm malzemeleri doğrayıp kenara alın servis etmeden önce hepsini bonfile parçaları ile karıştırıp servis edeceğiz.

Eti brunoise dediğimiz en küçük biçimde yani faredişi şeklinde doğrayıp ve dolapta dinlendirin.Küçük doğramak çok önemli çünkü ne kadar küçük doğranırsa malzemelerle o kadar güzel karışacaktır. 

Aynı şekilde biberleri ve maydanozları da kıyın.

Ekmeklerin iki tarafını da tavada kızartın.

Servis ederken tüm baharatları, diğer malzemeleri ve eti güzelce karıştırın. Ardından ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirip servis edin.

Dilerseniz servis ederken yanına nar ekşisi ve hardal gibi baharatlı asitli tatları dip sos olarak ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gr bonfile
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yarım misket limonu
  • 2 dal taze biberiye
  • 5 adet baget ekmeği
  • 1 yarım demet maydanoz

Benzer Tarifler