Stracotto

Stracotto

Tarif

Leziz ağır pişmiş etli sos

Bir Toskana’lı aile favorisi: bu sos Bolonez sosu kadar tanıdık ama bambaşka bir yeme zevki sunuyor. Bu tarif Panzano'dan Miriam nineden esinlenmiştir ve basit pişirme işlemi size kendisinin "zengin tabak" dediği şeyi sağlıyor - bunu pokerde kazanan bir eliniz olduğunu bildiğiniz ana benzetmiştir. Geleneksel olarak, sosun tadını taze pişmiş tagliatelle ile bir başlangıç olarak, geri kalanını ise etle birlikte, buharda sebze, polenta, püre veya istediğiniz herhangi bir şeyle servis ederek çıkarabilirsiniz!

Orta-kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ ile eti olabildiğince dar bir güveç kabına koyun, maşayla çevirin. Bu esnada sofrito hazırlamak için soğan, havuç ve sarımsağı soyun. Kereviz ve rezeneyi temizleyin, ardından hepsini kabaca doğrayın. Düşük ateşte ve yavaş piştiği için boyutlar konusunda hassas olmaya gerek yok. Kabın içine ekleyin, biberiye ve adaçayını birbirine bağlayın ve ekleyin, ardından deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin. 20-30 dakika veya karamelize olmaya başlayana kadar sebzeleri karıştırın ve eti ara sıra çevirerek pişirin.

Isıyı yükseltin, şarabı ekleyin, domates püresini karıştırın ve şarabın pişmesine izin verin. Et veya sebze suyunu ekleyin, kaynatın, ardından yüzeye iki kat buruşmuş ıslak pişirme kağıdı yerleştirin. Isıyı düşürün ve yaklaşık 3 saat veya etler ağızda dağılacak kadar yumuşayana kadar ara sıra çevirerek ve teyelleyerek pişirin. Damak zevkinize göre çeşnilendirin.

Eti bir tahta üzerine alın, ince dilimler halinde kesin ve eti güzel ve sulu tutmak için o inanılmaz sostan kaşıkla bol bol üzerine dökün. Sosun geri kalanını taze pişmiş tagliatelle ile karıştırın (gerekirse ocakta suyunu çektirin) ve servis etmeden üzerine biraz Parmesan rendeleyin. Bir taşla iki kuş.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

360kcal

20.6g

7.2g

30.6g

8g

6.2g

0.7g

2.6g

 

Malzemeler

  • 1 kg'lık biftek, sinirleri alınmış
  • zeytinyağı
  • 2 kırmızı soğan
  • 2 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sap kereviz
  • 1 rezene
  • ½ demet taze biberiye (15g)
  • ½ demet taze adaçayı (15g)
  • 250 ml Chianti kırmızı şarabı
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1,5 litre organik et veya sebze suyu

Benzer Tarifler