Stroganoff Soslu Makarna

Stroganoff Soslu Makarna

Hazırlanış

Hazırlık:
• Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnanın haşlanması:
• Pastayı pişirme talimatlarını takip ederek haşlayın. Sürekli karıştırın.
• Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın.
• Tuz ve karabiber ekleyin. (İsteğe bağlı) Stroganof sosu:
• Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup büyük parçalar hâlinde doğrayın.
• Yağı bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun.
• Kıymayı kavurun.
• Toz paprikayı ekleyip iyice karıştırın.
• Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
• Domatesleri ikiye bölün, tepelerini kesin ve küp küp doğrayın.
• Domates ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
• Mantarları temizleyip dörde bölün. Mantarları tavaya ekleyin.
• Yüksek ateşte pişirin, böylece mantarların suyu buharlaşır. Ardından biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin.
• Ocağın altını kısıp s

Malzemeler

  • 200 gram tam tahıllı penne makarna
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı toz paprika
  • 1 adet tatlı sivri biber
  • 4 adet domates
  • 250 gram mantar
  • 50 gram tereyağı
  • 100 mililitre krema
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 6 adet kornişon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler