Stroganoff Soslu Makarna

Stroganoff Soslu Makarna

Tarif

Hazırlık:

  • Makarna için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Makarnanın haşlanması:

  • Pastayı pişirme talimatlarını takip ederek haşlayın. Mütemadiyen karıştırın.
  • Makarnanın suyunu süzün, suyun bir kısmını tencerede bırakın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. (İsteğe bağlı)

Stroganof sosu:

  • Soğanı soyup doğrayın. Sarımsağı soyup büyük parçalar hâlinde doğrayın.
  • Yağı bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı kavurun.
  • Toz paprikayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın.
  • Domatesleri ikiye bölün, tepelerini kesin ve küp küp doğrayın.
  • Domates ve biberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Mantarları temizleyip dörde bölün. Mantarları tavaya ekleyin.
  • Yüksek ateşte pişirin, böylece mantarların suyu buharlaşır. Ardından biberleri ve doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Ocağın altını kısıp sosu 15 dakika kadar ağır ateşte kaynatın.
  • Kremayı ekleyin, sosu daha fazla kaynatmayın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kornişonları şerit hâlinde kesin. Frenk soğanlarını ince ince doğrayın.
  • Kornişon ve Frenk soğanlarını süsleme olarak ekleyin.

Malzemeler

 

  • 200 gram tam tahıllı penne makarna
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı toz paprika
  • 1 adet tatlı sivri biber
  • 4 adet domates
  • 250 gram mantar
  • 50 gram tereyağı
  • 100 mililitre krema
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 çeyrek demet Frenk soğanı
  • 6 adet kornişon
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler