Tarif

Sarımsakların kabuklarını soyup üzerlerine biraz tuz serpin ve bıçağın düz yüzüyle bastırarak sarımsakları ezin.

Kuzu kıymayı derince bir kasenin içine koyun ve üzerine ezilmiş sarımsakları ilave edin.

Yenibahar, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Tarçını da ekleyin ve kıymayı iyice yoğurun.

Ocağa tavayı koyup tereyağını ekleyin ve eritin.

Yoğrulan kıymaya avcunuzda şekil verin. Yaklaşık bir başparmak büyüklüğünde köfteler yapın.

Tereyağı eriyince köfteleri tavaya dizin ve çevirerek pişirin.

Salçayı bir kaseye koyup üzerine kıvamının açılması için biraz su ekleyip karıştırın.

Pişen köfteleri tavadan alın.

Domateslerin birini küp küp doğrayıp köfteleri pişirdiğiniz tavanın içine salça ile beraber koyun ve karıştırarak domateslerin güzelce pişmesini sağlayın.

Geri kalan domatesleri de küp küp doğrayıp tavaya ilave edin ve pişmeye bırakın.

Köfteleri salçalı domatesli sosun içine koyun, hafifçe karıştırarak köfteleri sosa bulayın ve hepsini beraberce pişmeye bırakın.

Taze soğanları incecik doğrayın, bir avuç kadarını kenara ayırıp geri kalanını köftelerin içine ilave edin. Üzerlerine tuz, karabiber serpip karıştırın. 2-3 dakika daha demlendirin.

Lavaşı açmadan katlanmış şekilde tabağa yerleştirin ve iç kısmına sosuyla beraber köftelerden dizin. Üzerine taze soğan serpiştirin. Yanında birkaç yaprak tere, roka, taze nane ve dilimlenmiş turşuluk domates ile servis edin.  

Malzemeler

  • 6 diş sarımsak
  • 500 gram az yağlı kuzu kıyması
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam karabiber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • 2 adet taze soğan
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 adet lavaş ekmeği

Süslemek için:

  • 1 miktar su teresi
  • 1 miktar roka
  • 1 miktar maydanoz
  • 1 miktar taze nane
  • 1 miktar turşuluk yeşil domates

Benzer Tarifler