Sucuklu Gnocchi ve Ilık Karalahana

Sucuklu Gnocchi ve Ilık Karalahana

Tarif

Sucukları sıkarak zarından çıkarın. Rezene tohumları ve biberiye yapraklarıyla birlikte tencereye alın. Ara sıra karıştırarak eti parçalayın. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve fındıkları ekleyerek kızarana kadar ayrı bir tavada pişirin. Sonra balı ekleyip ocaktan alın. Fasulyeleri yan yana hizalayın ve sap kısmını kesin. Geniş bir tencereye koyun. Kaynar tuzlu suyla üstünü örtün, kapağını kapatın. Dört dakika boyunca pişirin.

Büyük yaprakları parçalayarak yeşillikleri ekleyin. Sucukların olduğu tavaya şarabı dökün. Fasulye ve yeşillikleri kontrol ederken şarap da buharlaşsın. Fasulye ve yeşillikler piştiyse süzülmesi için süzgece alın. Kaynar su dolu tencereyi ateşten almayın. Brokolilerin uçlarını parçalayarak sucuk tavasına ekleyin. Saplarını doğradıktan sonra domates püresiyle birlikte ekleyin. Yeşillikleri içinde pişirdiğiniz suya gnocchi’yi koyun ve kapağını kapatın. Natürel sızma zeytinyağı, sirke, bir tutam tuz ve karabiberi servis kasesinde karıştırın. Süzdüğünüz yeşillikleri ekleyip etrafının bu karışımla kaplanmasını sağlayın. Üstüne çıtır çıtır fındıkları serpiştirin. Gnocchi’ler birkaç dakika boyunca suyun üstünde yüzdükten sonra süzün ve sosla karıştırın. İsteğinize göre çeşnilendirin. Tencerenin içinde ya da servis tabağında üstüne yoğurt gezdirerek servis edin.

Malzemeler

  • 4 adet baharatlı sucuk
  • 2 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 2 dal biberiye
  • 125 mililitre Chianti şarabı
  • 200 gram brokoli
  • 700 gram domates püresi
  • 400 gram gnocchi
  • 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 40 gram kabuksuz fındık
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 200 gram taze fasulye
  • 300 gram karışık yeşillik
  • 2 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sherry sirkesi

Benzer Tarifler