Sucuklu Patates Çorbası

Sucuklu Patates Çorbası

Hazırlanış

Çorba:
• Patatesleri soyup dörde bölün.
• Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
• Pırasayı halkalar hâlinde kesip yıkayın.
• Bir sebze soyacağıyla portakal kabuğundan iki dilim kesin.
• Yağı bir tavada ısıtın.
• Portakal kabuğunu, soğan ve sarımsağı kavurun.
• Et suyu ve sütü de ekleyerek kaynatın.
• Patates ve pırasaları ekleyin.
• Çorbayı 15 dakika kadar, patatesler yumuşayıncaya dek kaynatın. Bitkili tereyağı:
• Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
• Bitkileri ince ince doğrayın.
• Tereyağını kısa bir süre mikrodalga fırında ısıtıp yumuşatın. Tereyağını iyice karıştırın.
• Bitkileri ve sarımsağı tereyağına ekleyin.
• Ekmekleri ikiye bölüp sarımsaklı tereyağını üstlerine sürün. Çorbanın tamamlanması:
• Havuçları soyup doğrayın.
• Sakız kabağını yıkayıp dilimleyin.
• Mısır tanelerini koçandan ayırın.

Malzemeler

  • 300 gram az şekerli patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet portakal
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 800 mililitre sığır eti suyu
  • 200 mililitre yağsız süt
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 koçan mısır
  • 1 adet yağsız füme sucuk
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 4 somun tam tahıllı ekmek

Bitkili tereyağı için

  • 1 diş sarımsak
  • 10 adet Frenk soğanı
  • 5 dal maydanoz
  • 50 gram tereyağı

Benzer Tarifler