İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sucuklu Patates Çorbası

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Çorba:
    • Patatesleri soyup dörde bölün.
    • Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
    • Pırasayı halkalar hâlinde kesip yıkayın.
    • Bir sebze soyacağıyla portakal kabuğundan iki dilim kesin.
    • Yağı bir tavada ısıtın.
    • Portakal kabuğunu, soğan ve sarımsağı kavurun.
    • Et suyu ve sütü de ekleyerek kaynatın.
    • Patates ve pırasaları ekleyin.
    • Çorbayı 15 dakika kadar, patatesler yumuşayıncaya dek kaynatın.
  2. Prev2/3Next

    Bitkili tereyağı:
    • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
    • Bitkileri ince ince doğrayın.
    • Tereyağını kısa bir süre mikrodalga fırında ısıtıp yumuşatın. Tereyağını iyice karıştırın.
    • Bitkileri ve sarımsağı tereyağına ekleyin.
    • Ekmekleri ikiye bölüp sarımsaklı tereyağını üstlerine sürün.
  3. Prev3/3Next

    Çorbanın tamamlanması:
    • Havuçları soyup doğrayın.
    • Sakız kabağını yıkayıp dilimleyin.
    • Mısır tanelerini koçandan ayırın.
    • Sucuğu dilimleyin.
    • Portakal kabuğu parçalarını çorbanın içinden alın.
    • Çorbayı blenderde püre hâline getirin.
    • Çorbayı kaynatın.
    • Havuç, sakız kabağı, mısır ve sucuğu ekleyin.
    • Altını kısarak 10 dakika yavaş yavaş kaynatın
    • Tuz ve karabiber ekleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen