Sucuklu Patates Çorbası

Sucuklu Patates Çorbası

Tarif

Hazırlanışı:

Çorba:

  • Patatesleri soyup dörde bölün.
  • Soğanı soyup doğrayın, sarımsağı soyup doğrayın.
  • Pırasayı halkalar hâlinde kesip yıkayın.
  • Bir sebze soyacağıyla portakal kabuğundan iki dilim kesin.
  • Yağı bir tavada ısıtın.
  • Portakal kabuğunu, soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Et suyu ve sütü de ekleyerek kaynatın.
  • Patates ve pırasaları ekleyin.
  • Çorbayı 15 dakika kadar, patatesler yumuşayıncaya dek kaynatın.

Bitkili tereyağı:

  • Sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Bitkileri ince ince doğrayın.
  • Tereyağını kısa bir süre mikrodalga fırında ısıtıp yumuşatın. Tereyağını iyice karıştırın.
  • Bitkileri ve sarımsağı tereyağına ekleyin.
  • Ekmekleri ikiye bölüp sarımsaklı tereyağını üstlerine sürün.

Çorbanın tamamlanması:

  • Havuçları soyup doğrayın.
  • Sakız kabağını yıkayıp dilimleyin.
  • Mısır tanelerini koçandan ayırın.
  • Sucuğu dilimleyin.
  • Portakal kabuğu parçalarını çorbanın içinden alın.
  • Çorbayı blenderde püre hâline getirin.
  • Çorbayı kaynatın.
  • Havuç, sakız kabağı, mısır ve sucuğu ekleyin.
  • Altını kısarak 10 dakika yavaş yavaş kaynatın
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 300 gram az şekerli patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet portakal
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 800 mililitre sığır eti suyu
  • 200 mililitre yağsız süt
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sakız kabağı
  • 1 koçan mısır
  • 1 adet yağsız füme sucuk
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 4 somun tam tahıllı ekmek

Bitkili tereyağı için

  • 1 diş sarımsak
  • 10 adet Frenk soğanı
  • 5 dal maydanoz
  • 50 gram tereyağı

Benzer Tarifler