Sülünez ve Midyeli Pilav

Sülünez ve Midyeli Pilav

Tarif

Bu yemeğe başlamadan önce sülünezleri ve midyeleri bir iki saat tuzlu suda bekletmek iyi olacaktır. Böylece içlerindeki kum dışarı çıkar. Onları pişirmek için tavaya koyacağınız zaman sudan çıkartın.

Bu süreçten sonra yemeği hazırlamaya konsantre olabilirsiniz: Pilav için temel malzemeleri doğramaya başlayabiliriz. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın, domatesi doğrayın, çekirdeklerini çıkardıktan sonra karabiberi de aynı işlemden geçirin. Tencereye zeytinyağı koyun. Soğanları ve sarımsağı önce soteleyin, biraz öldürdükten sonra biber ve domatesi ekleyin. Defne yaprağını ekleyin ve pirinci eklemeden önce bir dakika boyunca kızartın. Pirinç hafif kızardıktan sonra beyaz şarap ve domates püresini ekleyin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Ocağın altını kısın ve biber ve tuzla çeşnilendirin ama çok fazla olmasın çünkü sülünez ve midyeler zaten tuzludur. Kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. 10 dakika sonra sülünez ve midyeleri ekleyip karıştırmadan 3-5 dakika pişirin.
Servis ederken üstüne doğranmış kişniş yapraklarını ekleyerek pilava taze ve yeşil bir görüntü katabilirsiniz. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 150 gram sülünez
  • 150 gram kabuklu midye
  • 300 gram Carolino pirinci
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 5 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • 1 adet defne yaprağı
  • 750 mililitre kaynamış su
  • 1 tutam kişniş yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler