İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sülünez ve Midyeli Pilav

Oylama 0/5
Bu yemeğe başlamadan önce sülünezleri ve midyeleri bir iki saat tuzlu suda bekletmek iyi olacaktır. Böylece içlerindeki kum dışarı çıkar. Onları pişirmek için tavaya koyacağınız zaman sudan çıkartın.

Bu süreçten sonra yemeği hazırlamaya konsantre olabilirsiniz: Pilav için temel malzemeleri doğramaya başlayabiliriz. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın, domatesi doğrayın, çekirdeklerini çıkardıktan sonra karabiberi de aynı işlemden geçirin. Tencereye zeytinyağı koyun. Soğanları ve sarımsağı önce soteleyin, biraz öldürdükten sonra biber ve domatesi ekleyin. Defne yaprağını ekleyin ve pirinci eklemeden önce bir dakika boyunca kızartın. Pirinç hafif kızardıktan sonra beyaz şarap ve domates püresini ekleyin. Karıştırıp kaynar suyu ekleyin. Ocağın altını kısın ve biber ve tuzla çeşnilendirin ama çok fazla olmasın çünkü sülünez ve midyeler zaten tuzludur. Kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. 10 dakika sonra sülünez ve midyeleri ekleyip karıştırmadan 3-5 dakika pişirin.
Servis ederken üstüne doğranmış kişniş yapraklarını ekleyerek pilava taze ve yeşil bir görüntü katabilirsiniz. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho