Tarif

2 adet pancarı dörde bölün ve katı meyve sıkacağında suyunu sıkın. Pancar suyunu bir tavaya koyup üçte bir oranında azalıncaya kadar kaynamaya bırakın.

Karıştırma kabının içine süzme yoğurdu koyun. Üzerine dilediğiniz kadar et suyu ekleyin. Bu miktar sosunuzda yakalamak istediğiniz kıvama göre değişebilir. Çok az bir miktar pancar sosu ilave edin.

El blenderı yardımıyla sosu yoğunlaşıp kabarıncaya kadar çekin. İçine bir tutam sumak ilave edin ve tekrar çekin. Sosu servis kasesine alın ve üzerine bir tutam daha sumak gezdirin.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 ölçü et suyu
  • 1 tutam sumak

Pancar sosu için:

  • 2 adet pancar

Benzer Tarifler