Tarif


Midyeleri tavaya alın. Yüksek ateşte tavanın ağzı kapalı olucak şekilde sallayın.

Kapakları açılınca içlerinden midyeyi çıkarın ve tüylerini temizleyin.

Hazırladığınız iç pilav soğuyunca bir strecin üzerine iç pilavı serin içine iç midyeleri koyun ve elinizle sıkarak sarın.

Hazırlanış

İç Pilavın Hazırlanışı:

Suyu bir tencereye alın. İçine karabiber, yenibahar, tarçın ve kuş üzümünü atın. Kaynayana kadar ocakta orta ateşte pişirin.

Bir adet soğanı çok küçük doğradıktan sonra tavaya alın ve şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.

Daha sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun.

Kaynamakta olan suyu ilave edin. Karıştırın suyunu çekene kadar.

Pilavı soğumaya bırakın.

Dereotu ve maydanozu incecik doğrayın.

Soğuyan pilavın içine karıştırın.

En son limonu ekleyin ve karıştırın. Midyelerin Hazırlanışı:

Midyeleri tavaya alın. Yüksek ateşte tavanın ağzı kapalı olucak şekilde sallayın.

Kapakları açılınca içlerinden midyeyi çıkarın ve tüylerini temizleyin.

Hazırladığınız iç pilav soğuyunca bir strecin üzerine iç pilavı serin içine iç midyeleri koyun ve elinizle sıkarak sarın.

Malzemeler

İç Pilav

  • 200 gr ıslatılmış pirinç
  • 7.5 gr karabiber
  • 7.5 gr yenibahar
  • 7.5 gr tarçın
  • 40 gr kuş üzümü
  • 60 gr çam fıstığı
  • 300 gr su
  • 1 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 2 adet limon

Midye Dolma

  • 1 kg midye

Benzer Tarifler