Süslü Çelenk Kurabiyeleri

Süslü Çelenk Kurabiyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 27 Ekim saat 16:30 | Perşembe 28 Ekim saat 01:52

Tarif

YAKLAŞIK 16 ADET

Tereyağlı bir klasik olan şekerli kurabiyeler her zaman lezzetli bir ikramdır. Bu tarifte Martha, basit bir kaplama ve çiçek şekerlemesi, zencefil şekerlemesi, doğranmış Antep fıstığı ve daha fazlasını şık bir kombinasyonla onları özel günlere layık bir statüye yükseltiyor.

Şekerli Kurabiye: Orta boy bir kasede un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Karıştırma aparatı takılı bir mikser kasesinde, tereyağı, şeker ve vanilyayı orta-yüksek hızda hafif ve kabarık olana kadar çırpın. İyice birleşene kadar yumurta, portakal kabuğu rendesi ve brendi ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kuru malzemeleri ekleyin ve birleşene kadar düşük hızda karıştırın. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru bir disk haline getirin, streç filme sarın ve en az 45 dakika veya gece aşırı katılaşana kadar buzdolabında saklayın.

 Fırını önden 175 dereceye ısıtın. İki fırın tepsisine pişirme kağıtlarını serin. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, hamuru 6 mm kalınlığında olacak şekilde açın. 9 cm’lik oluklu kalıplar kullanarak şekilleri, 2.5 cm’lik kalıpla da ortalarını kesin. Kalan hamuru bir kez daha toplayın ve açın (yaklaşık 16 kurabiyeniz olmalı). Hem çelenkleri hem de kurabiye ortalarını yaklaşık 2,5 cm aralıklarla hazırlanmış pişirme kağıtlarına aktarın. Katılaşana kadar, en az 1 saat soğutun. Katılaşana kadar ve 15 ila 20 dakika kenarları altın rengi olana kadar pişirin. Pişirme kağıtlarını ızgaraya aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Kaplama: Pudra şekeri, yumurta beyazı ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın. Gerekirse kalan 1 tatlı kaşığı limon suyunu istenilen kıvama gelinceye kadar ekleyin. Kaplama opak olmalı, ancak bandırdıktan sonra kurabiyenin kenarlarından aşağı akmalıdır. Hemen kullanılmayacaksa, streç filmi doğrudan yüzeye bastırarak oda sıcaklığında 2 güne kadar veya buzdolabında 3 güne kadar saklanabilir. Kullanmadan önce oda sıcaklığına getirin.

Her seferinde bir kurabiye ile çalışarak, fazla kaplamanın kaseye geri damlamasına izin vererek, yüzeyi kaplamak için kurabiyenin üst tarafına daldırın. Kaplama, kurabiyenin yanlarından aşağı akıyorsa ve çok şeffafsa, her seferde 1 yemek kaşığı olmak üzere daha fazla pudra şekeri ekleyin. Kaplama çok yoğunsa, her seferinde 1 tatlı kaşığı su ekleyin. Kaplamalı kurabiyeleri bir ızgaraya veya fırın tepsisine aktarın. Kaplama donmadan önce hızlı bir şekilde çalışarak, isterseniz kurabiyelerinizi süsleyebilirsiniz. En az 2 saat tamamen kuruyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Kurabiyeler gece aşırı oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanabilir.

 

 

 

 

Malzemeler

Şekerli Kurabiyeler

  • 2 su bardağı ağartılmamış çok amaçlı un ve ek olarak serpmek için daha fazlası
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket (1/2 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu (yaklaşık 1 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı brendi

Kaplama

  • 2 su bardağı elenmiş pudra şekeri. Gerekirse daha fazlası
  • 1 büyük yumurta beyazı
  • 1-2 tatlı kaşığı taze limon suyu

 

Süsleme (Opsiyonel)

  • Zencefil şekerlemesi, ince doğranmış
  • Narenciye şekerlemesi, ince doğranmış
  • Antep fıstığı, ince doğranmış
  • Gül yaprakları ve menekşe gibi çiçek şekerlemeleri

Benzer Tarifler