Tarif

Tereyağını tencerenin içine koyup eritin. İçine süt tarhanasını ekleyip kavurun. Güzelce gevrekleşmesini sağlayın. Tereyağı köpürünce karıştırarak içine sütün az bir miktarını (hafif sulandıracak kadar) ilave edin. Altını kısın ve kaynamaya bırakın. Karabiber ve tuz ekleyin. Karıştırın. Tarhana sütün içinde hafifçe yumuşamaya başladığı zaman normal tarhanayı ekleyin. Karıştırın. Karışım hafif koyu kıvama gelecektir. Bu aşamada karıştırarak sütün geri kalanının tamamını ekleyin. Karıştırarak tarhananın kaynamasını bekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp 5-6 dakika daha kaynamasını sağlayın ve altını kapatın. Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt tarhanası
  • 750 mililitre süt
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tarhana

Benzer Tarifler