Tarif

Pirinci bir kaseye koyup üzerine üstünü geçecek kadar sıcak su doldurun ve bu şekilde 30 dakika bekletin.

Mutfak robotunun içine 1 su bardağı fındığı koyup toz haline gelinceye kadar çekin.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın.

Toz haline gelen fındığı tencerenin içine koyun, üzerine 3 su bardağı süt ve toz şekerin tamamını ekleyip çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

Islanan pirincin suyunu süzün.

Tenceredeki tüm malzeme karışınca pirinci ve geri kalan 5 su bardağı sütü de ekleyip iyice karıştırın. Süt kaynayıp pirinç yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın.

Sütlacın üzerine kullanmak için 1 avuç fındığı ince ince doğrayın.

Süt kaynamaya başlayıp pirinç yumuşadıktan sonra sütlacın altını kısın ve içine 1 adet portakalın yarısının kabuklarını rendeleyip karıştırın.

Sütlacın içine nişastayı da ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırmayı sürdürün. Sütlacın kıvam aldığını anlamak için içine bir kaşık batırın. Eğer sütlaç kaşığın arkasında akıp gitmiyor, yoğun bir kıvam bırakıyorsa olmuş demektir.

Sütlaç kıvam alınca altını kapatın ve kepçe yardımıyla servis kaselerine paylaştırıp soğumaya bırakın.

Soğuyan sütlacın üzerine ince kıyılmış fındıktan koyarak servis edin. 

Malzemeler

  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı süt
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet portakal

Süslemek için:

  • 1 avuç fındık

Benzer Tarifler