İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Sütlaç

Oylama 0/5

Kuru üzümleri bir kapta ıslatın.

İçerisine süt, şeker, tuz, dilimlenmiş limon kabuğu ve tarçın çubuğunu ilave edin.

Pirinci 250 ml suda 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

Pişirdiğiniz pirinci karışımın içerisine ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Kaynadıktan sonra tarçın çubuklarını ve limon kabuklarını içinden alın.

Yumurta sarısı ve tereyağı ilave edip sürekli karıştırın. Kıvam aldıkta sonra kaplara döküp soğumaya bırakın.

Limon kabuğu ve taze nane yaprakları ile soğuk olarak servis edin.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza