Tarif

Kuru üzümleri bir kapta ıslatın.

İçerisine süt, şeker, tuz, dilimlenmiş limon kabuğu ve tarçın çubuğunu ilave edin.

Pirinci 250 ml suda 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

Pişirdiğiniz pirinci karışımın içerisine ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Kaynadıktan sonra tarçın çubuklarını ve limon kabuklarını içinden alın.

Yumurta sarısı ve tereyağı ilave edip sürekli karıştırın. Kıvam aldıkta sonra kaplara döküp soğumaya bırakın.

Limon kabuğu ve taze nane yaprakları ile soğuk olarak servis edin.


Kuru üzümleri bir kapta ıslatın.İçerisine süt, şeker, tuz, dilimlenmiş limon kabuğu ve tarçın çubuğunu ilave edin.

Pirinci 250 ml suda 20 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

Pişirdiğiniz pirinci karışımın içerisine ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Kaynadıktan sonra tarçın çubuklarını ve limon kabuklarını içinden alın.

Yumurta sarısı ve tereyağı ilave edip sürekli karıştırın. Kıvam aldıkta sonra kaplara döküp soğumaya bırakın.

Limon kabuğu ve taze nane yaprakları ile soğuk olarak servis edin.

Malzemeler

  • 75 gr kuru üzüm
  • 90 gr önceden pişirilmiş uzun taneli yabani pirinç
  • 500 ml süt
  • 250 ml su
  • 220 gr şeker
  • 15 gr tereyağı
  • 55 gr tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon
  • 1 adet tarçın çubuğu

Benzer Tarifler