Hazırlanış

Marinasyon

Kalamarları ince bir şekilde halka halka kestikten sonra belirtilen malzemeler içinde bir gün bekletin. Pişirmek için:

Orta ateşte tavaya koyduğunuz tereyağını eritin.

Marine ettiğiniz kalamarları tavaya atın ve çok nadiren karıştırın.

Piştiğinden emin olduktan sonra tavadan alın, tahini ekleyin ve bir tur karıştırın.

Kalamarların üzerine tahin sosunu döktükten sonra kırılmış ceviz de ekleyerek servis edebilirsiniz.

-Servis ederken cevizleri kırın ve üzerine serpin.

 

Malzemeler

Marinasyon Malzemeleri

  • 500 gr kalamar
  • 1 tane limonun suyu
  • 29 gr tuz
  • 10 gr şeker
  • 235 gr süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 100 gr soda

Malzemeler

  • 100 gr tahin
  • 500 gr kalamar
  • 100 gr ceviz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Benzer Tarifler