Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 18 Ocak saat 06:55 | Pazartesi 18 Ocak saat 11:25

Tarif

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Birkaç fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kenara alın.

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir elektrikli mikser kasesinde, tereyağı, tahin ve her iki şeker, hafif ve kabarık olana kadar krema haline getirin. Yumurta ve vanilyayı ekleyin ve orta hızda iyice birleşene kadar karıştırın.

Orta boy bir karıştırma kasesine un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Tereyağı karışımına ekleyin ve birleşmeleri için çırpın.

2 yemek kaşığı hamuru alıp bir top haline getirin. Gevreklik katmak için isterseniz susamın içinde yuvarlayın. Hazırladığınız fırın tepsilerinden birine yerleştirin. Topları 7,5 cm aralıklarla yerleştirerek kalan hamurla aynı işlemi tekrarlayın. Bir çatalın dişlerini ılık suya batırın. Yassılaştırmak için hamur toplarına çatalın arkasıyla hafifçe bastırın (yapışmayı önlemek için çatalı her hamur topu için tekrar suya batırın).

Fırına aktarın ve arada tepsileri çevirerek, 18-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Pişirme kağıtlarını soğuması için tel bir ızgaraya aktarın. 1 haftaya kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın.

Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı (1 paket) tuzsuz tereyağı
  • 3/4 su bardağı tahin
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı koyu kahverengi şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı çok amaçlı un
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • Susam (opsiyonel)

Benzer Tarifler