İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tahinli Tavuk

Oylama 0/5

Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Üzerine biraz tuz atın. Sarımsağı bıçağın düz yüzüyle püre oluncaya kadar ezin. Bu işlemi dilerseniz havanda da yapabilirsiniz.

Sarımsağı derince bir kaseye koyun ve üzerine tahin ile pekmezi ekleyin. Karabiber de serpiştirip iyice karıştırın. 

Tavuk göğsünü enlemesine ortadan ikiye kesip iki parçaya ayırın ve her iki parçayı da kalem kalem (şerit) doğrayın.

Susamı düz zeminli bir kabın içine dökün.

Tavukları önce tahinli sosa bulayın sonra da susam dolu kabın içine bırakıp bir maşa yardımıyla çevirerek her yerlerinin iyice susama bulanmasını sağlayın. Dilerseniz bu işlemi 1 gün önceden yapıp tavuğu buzdolabında bekletebilirsiniz. Böylece tavuk sosu daha çok emip marine olacaktır.

Tavayı ateşe koyup ısıtın. İçine zeytinyağı dökün ve birazcık tuz atın.

Hazırlamış olduğunuz soslu ve susamlı tavukları sıcak tavanın içine koyup çevirerek pişirin. Pişirirken pekmezin yanmaması için ocağı kısık ateşe alın. İçine lezzet vermesi için küçük bir parça tereyağı ekleyin.

Kişniş yapraklarını saplarından ayırın.

Mandalinaların kabuklarını soyup üzerinde beyaz lifleri temizleyerek dilimlerine ayırın.

Havuçların kabuklarını soyup rendenin büyük tarafından havuçları rendeleyin.

Taze soğanları ince ince kesin.

Havuçları bir kaseye koyup taze soğanları da üzerine ekleyin. Üzerlerine zeytinyağı ve biraz nar ekşisi gezdirin. Tuz, karabiber atın. Dilimlerine ayrılmış mandalinaları da ekleyip karıştırın.

 Salatayı servis tabağına alın, yanına pişirdiğiniz soslu susamlı tavukları yerleştirin. Üzerini kişniş yaprakları ile süsleyip servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza