İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Tahinli Yoğurt Soslu Izgara Kuzu Pirzola ve Bulgur Salatası

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Baharat karışımı ve Kuzu Eti

    Domates salçası, bal ve kuzu baharatını küçük bir kasede karıştırın. Kuzu etini tuz ve karabiberle ovun. Etin dış tarafını sıcak bir tavada güzel bir renk alıncaya kadar kızartın. Daha sonra eti tavadan alın ve baharat karışımınızı döküp ovmaya başlayın. Baharatlanmış eti eti, 200 dereceye ayarlanmış fırınınızda 15 dakika kadar pişirin. Eti fırından aldıktan sonra dilimlemeden önce 10 dakika dinlendirin.

  2. Prev2/3Next

    Bulgur salatası

    1 litre suyu bir tencere ya da demlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bulgur, safran ve tuz ilave edin. Bulgurun suyu emmesi için 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada portakalı soyun ve dilimleyin. Kurutulmuş meyveleri ve kuruyemişleri doğrayın. Yeşillikleri küçük parçalara kesin. Bulgur piştikten sonra tüm bu malzemeleri ekleyin ve zeytin yağı ilave edin. İyice karıştırın.

  3. Prev3/3Next

    Servis

    Bulgur salatasını hoş bir servis tabağına koyun. Kuzu pirzolarınızı kesin ve salatanın üzerine koyun. Yoğurt ve tahini yavaşça yemeğin üzerine dökün. Nar taneleriniz ve taze yeşilliklerinizle tabağınızı süsleyin.

Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Sara La Fountain