Hazırlanış

Baharat karışımı ve Kuzu Eti

Domates salçası, bal ve kuzu baharatını küçük bir kasede karıştırın. Kuzu etini tuz ve karabiberle ovun. Etin dış tarafını sıcak bir tavada güzel bir renk alıncaya kadar kızartın. Daha sonra eti tavadan alın ve baharat karışımınızı döküp ovmaya başlayın. Baharatlanmış eti eti, 200 dereceye ayarlanmış fırınınızda 15 dakika kadar pişirin. Eti fırından aldıktan sonra dilimlemeden önce 10 dakika dinlendirin.

Bulgur salatası

1 litre suyu bir tencere ya da demlikte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bulgur, safran ve tuz ilave edin. Bulgurun suyu emmesi için 20 dakika kadar pişirin. Bu esnada portakalı soyun ve dilimleyin. Kurutulmuş meyveleri ve kuruyemişleri doğrayın. Yeşillikleri küçük parçalara kesin. Bulgur piştikten sonra tüm bu malzemeleri ekleyin ve zeytin yağı ilave edin. İyice karıştırın.

Serv

Malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzolası

Baharat Karışımı için

  • 10 gr kuzu baharatı (kimyon ve acı biberli)
  • 20 gr bal
  • 100 ml domates salçası

Bulgur Salatası için

  • 500 ml bulgur
  • 1 Litre su
  • 0.5 gr safran
  • 5 gr tuz
  • 1 adet kan portakalı
  • 100 gr kurutulmuş meyve
  • 100 gr karışık kuruyemiş
  • 50 gr nar
  • 3 gr tarçın
  • 2 gr kakule
  • 1 avuç taze nane yaprakları
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet lime kabuğu
  • 30 ml zeytinyağı

Ek

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 25 gr kuru nane

Benzer Tarifler