Tam Buğdaylı Muffin Ekmek

Tam Buğdaylı Muffin Ekmek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 16:40 | Perşembe 26 Kasım saat 02:10

Tarif

Yapışmaz muffin ekmeği kalıbını en alt konuma alın ve fırınınızı önden 230 dereceye ısıtın. Bir kasede unları ve tuzu çırpın.

Geniş bir kasede yumurta ve sütü yaklaşık 1 dakika iyice köpürene kadar çırpın. Un karışımını, hamur kıvamına gelip küçük topaklar kalana kadar, yumurta karışımına ekleyin ve çırpın

Muffin ekmeği kalıbını fırından çıkarın ve hızlıca yağlayın. Eşit olarak bölerek, muffin ekmeği kalıplarını (yaklaşık dörtte üçü dolu olacak şekilde) hamur ile doldurun. 20 dakika pişirin, ardından fırın sıcaklığını 175 dereceye düşürün. Muffin ekmekleri altın rengi olana ve dokunulduğunda kuru hissedilene kadar, yaklaşık 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişirirken fırını açmayın. Muffin ekmeklerini hemen tel bir ızgaraya alın (kalıpta oyalanırlarsa kıtırlıklarını kaybederler). Buharın çıkması için her birinin yan tarafına bir soyma bıçağıyla küçük bir çentik atın. Hemen servis edin.

Malzemeler

6 ADET

3/4 su bardağı tam buğday unu
¾ su bardağı çok amaçlı un
1 tatlı kaşığı iri tuz
3 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1 su bardağı süt, oda sıcaklığında
Aspir yağı, kalıp için

Benzer Tarifler