Tam Buğdaylı Tombik Pide

Tam Buğdaylı Tombik Pide
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 16:40 | Perşembe 26 Kasım saat 02:10

Tarif

Büyük bir kasede 1 su bardağı çok amaçlı un, maya, bal ve 1 su bardağı suyu pürüzsüz olana kadar çırpın. Streç film ile örtün. Yaklaşık 30 dakika, boyutları iki katına çıkana kadar ılık bir noktada kabarmaya bırakın. Kalan 3 ½ su bardağı çok amaçlı unu, tam buğday ununu, tuzu, yağı ve kalan 1 su bardağı ılık suyu karıştırın.

Hamuru unlu bir yüzeye aktarın. Ellerinizi ve yüzeyi ihtiyaç duydukça unlayarak hamurunuzu 10 dakika yumuşak ve elastik olana kadar yoğurun. Yağladığınız bir kaseye aktarın, iyice kaplanması için döndürün. Üstünü streç filmle örtün ve 45 dakika iki katına çıkana kadar tekrar kabarmaya bırakın.

Hamuru yumruğunuzun yardımıyla bir top haline getirin. Sonra unlu bir yüzeye aktarın. Hamuru dörde bölün. Her seferinde tek parça ile çalışarak (diğerlerinin üzerine mutfak havlusu örtün), her çeyreği 4 parçaya bölün. Her bir parçayı bir top haline getirin ve sıkarak topu sıkıştırın. Sıkışan tarafı aşağı çevirin, avucunuzla düzleştirin ve 15 cm’lik bir daire haline getirin. Daireleri mısır unu serpilmiş çerçeveli fırın tepsilerine aktarın. Mutfak havluları ile örtün ve kalan hamurla aynı işlemi tekrarlayın. 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Fırını önden 260 dereceye ısıtın ve ters çevrilmiş bir fırın tepsisini fırının en alt konumuna yerleştirin. Önceden ısıtılmış tepsiye 4 hamur dairesini yerleştirin. Şişene kadar, 2 dakika pişirin. Çevirin ve 1 dakika daha, altın rengini alana kadar ve iyice pişene kadar pişirin. Mutfak havlusu ile kaplı bir sepete aktarın. Sıcak tutmak için örtün. Kalan pideleri pişirin ve servis edin.

Malzemeler

16 ADET

4 ½ fincan çok amaçlı un. Ek olarak serpmek için daha fazlası
2 paket aktif kuru maya (her biri 2 ¼ tatlı kaşığı)
1 yemek kaşığı bal
2 ¼ su bardağı ılık su (yaklaşık 43 derece)
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı iri tuz
1/3 su bardağı natürel sızma zeytinyağı. Ek olarak kaseye sürmek için daha fazlası
İnce mısır unu, serpmek için

Benzer Tarifler