Tane Meyveli Kaplamasız Şifon Pasta

Tane Meyveli Kaplamasız Şifon Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 05:02 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:30

Tarif

Kek: Fırını önden 160 dereceye ısıtın. 2 adet 15 cm’lik, 2 adet 22 cm’lik kek kalıbını tereyağlayın. Büyük bir kasede un, 1 su bardağı toz şeker, kabartma tozu ve tuzu çırpın. Başka bir büyük kasede yağı, yumurta sarıları, sütü, limon kabuğu rendesini ve vanilya çekirdeklerini çırpın. Yumurta sarısı karışımını un karışımına ekleyin ve çırpın.

Çırpma aparatı takılı elektrikli bir mikser kasesinde, yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpın. Krem tartar ekleyin ve yumuşak tepecikler oluşana kadar çırpın. Kalan 3/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şekeri, sert, parlak tepecikler oluşana kadar yaklaşık 5 dakika çırparak yavaş yavaş ekleyin. Yumurta beyazı karışımının üçte birini hamura ekleyin ve karıştırın. Kalan yumurta beyazı karışımını silikon bir spatula ile nazikçe katlayarak ekleyin. Hamuru hazırlanmış kalıplara aktarın: her 15 cm’lik kalıba 2 su bardağı hamur ve her 22 cm’lik kalıba 4 su bardağı hamur. Altın rengi olana ve üst kısmı hafifçe dokunulduğunda geri gelene kadar, 15 cm’lik kekler için yaklaşık 25 dakika ve 22 cm’lik kekler için 30 dakika pişirin. Kalıpları tel ızgaralar üzerinde10 dakika soğumaya bırakın. Kekleri ızgaralara alın, pişirme kağıtlarını çıkarın. Baş aşağı tamamen soğumaya bırakın

Çırpılmış krema: Çırpma aparatı takılı elektrikli bir mikserin kasesinde, krema ve pudra şekerini orta hızda sert tepecikler oluşana kadar çırpın. Streç film ile örtün ve buzdolabında saklayın.

Tırtıklı bir bıçak kullanarak keklerin üst kısımlarını düzleştirin. Her pastayı yatay olarak iki eşit parçaya bölün. Bir servis tabağına alt tarafı aşağı gelecek şekilde 22 cm’lik bir kek katmanını koyun. 1 1/2 su bardağı çırpılmış kremayı üzerine eşit olarak yayın. Kalan 22 cm’lik kek katmanları ile işlemi tekrarlayın, her katman arasına 1 1/2 su bardağı çırpılmış krema sürün ve üst katmanına bir şey sürmeyin (alt tarafı yukarı bakacak şekilde). İkinci katman üzerinde çalışırken buzdolabında bekletin. İşlemi 15 cm’lik kek katmanları ile tekrarlayın, her katman arasına 1 su bardağı çırpılmış krema sürün.

22 cm’lik kata yemek çubukları yerleştirin. Çubukları kek katmanından 6 mm daha uzun olacak şekilde ayarlayın. Aynı boyda 2 çubuk daha kesin. Çubukları, kekin kenarından yaklaşık 7 cm içerde olacak şekilde dairesel bir düzende dizin. Sabitlemek için nazikçe bastırarak, 22 cm’lik katman üzerine 15 cm’lik katmanı ortalayın. 15 cm’lik katmana bir çubuk yerleştirin. Çubuğu katman yüksekliğine göre kesin.

Pastayı her katmanın üstüne ve servis tabağının çevresine meyveler ve çiçeklerle dağıtarak süsleyin. Küçük, ince bir elek kullanarak pudra şekerini meyvelerin üzerine eleyin. Hemen servis edin.

 

 

Malzemeler

1 ADET 15 CM’LİK VE 1 ADET 22 CM’LİK KATLI PASTA

 

Pasta

  • Tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 3/4 su bardağı kek unu (kendiliğinden kabarmayan)
  • 1 3/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı toz şeker, bölünmüş
  • 2 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı aspir yağı
  • 9 büyük yumurta sarısı, artı 11 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 vanilya çubuğu, yarılmış ve çekirdekleri sıyrılmış
  • 1/2 tatlı kaşığı krem tartar

 

Çırpılmış Krema

  • 4 su bardağı krema
  • 1/4 su bardağı, ek olarak 2 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Birleştirmek için

  • 800 gr taze ahududu
  • 800 gr taze yaban mersini
  • 800 gr taze böğürtlen
  • 400 gr taze çilek, ikiye veya dörde kesilmiş
  • Yenebilir çiçek, menekşe gibi
  • Pudra şekeri, serpmek için

Benzer Tarifler